Foto: F64
Pazīstamajam aktierim Rūdolfam Plēpim (attēlā) pirmssvētku laiks izvērties ļoti grūts – viņa ģimene spiesta izvākties no dzīvokļa, kurā kopā mājots jau 25 gadus, un nu visi dzīvo kur nu kurais, bet pazīstamais aktieris skumst vientulībā.

"Uz Ziemassvētkiem mums sanāca tādi kā Jurģi, jo bijām spiesti izvākties no dzīvokļa, kur kopš 1986. gada visi kopā dzīvojām. Atceros, kā toreiz, astoņdesmitajos gados pats savām rokām stiepu mēbeles uz ceturto stāvu, bet nu pēkšņi - viss, mēs esam lieki.

Trīsistabu dzīvoklī dzīvojām visa ģimene ar bērniem, bet nu mēs esam sadalīti pa visiem Rīgas stūriem. Ziemassvētku priekšvakarā jūtos kā pamuļķis - es nezinu, pie kā braukt, ko darīt," izklaides portālam Mango skumji stāsta pazīstamais aktieris.

No dzīvokļa aktiera ģimene izlikta tāpēc, ka īpašumam paaugstināta īres maksa un lielo summu Plēpis vairs nav spējis samaksāt.

"Saimnieks, par laimi, bija ļoti lojāls, un es arī saprotu, ka viņš ir ieinteresēts atrast bagātākus īrniekus. Taču man ir ļoti smagi, apzinoties, ka nu visa ģimene esam sadalīti pa dažādiem dzīvokļiem. Tūlīt Ziemassvētki, bet man ļoti, ļoti sāp sirsniņa," sēro Plēpis.

Ne tikai svētkos, bet ik dienas viņš ļoti gaida ciemos savus bērnus, taču ģimenes locekļi diemžēl atsvešinājušies.

"Jo vecāks es kļūstu, jo vairāk neko nesaprotu. Nu, kāpēc mēs visi tā atsvešināmies, kļūstam tik egoistiski? Es saprotu, ka tāds ir šis laiks - katram jādomā par sevi, bet mani tomēr ļoti baida šī atsvešināšanās. Meitas pie manis atbrauc tikai tad, kad nav, kur likt bērnus.

Kad Viktorijas meita Marija ir pie manis, mēs ļoti labi pavadām laiku - braukājam ar eskalatoriem pa tirdzniecības centriem, smejamies un izklaidējamies.

Esmu tik ļoti laimīgs, esot kopā ar mazmeitu, un man žēl, ka viņas vecākiem kā jauniem cilvēkiem nav tik daudz laika ģimenei," saskumis populārais aktieris. Viņu biedē šis laiks, kad visa ģimene izmētāta kur kurais.

"Sieva līmē tapetes, meita dzīvo pie draudzenes. Svētku priekšvakarā man ir sajūta, ka notiek kaut kas nelabs. Taču es ticu Ziemassvētku brīnumam - šie ir skaistākie svētki gadā, un brīnumam jābūt! Kur mēs liksim eglīti? Protams, manā mājā, un, protams, ka es ļoti, ļoti gaidīšu ciemos savu ģimeni," teic Plēpis.

Pozitīvu iedvesmu šajā laikā viņš smeļas no darba - pirms svētkiem viņš koncertē kopā ar aktieri Gunti Skrastiņu, un katra uzstāšanās Plēpim dod jaunu spēku.

"Svētkos sev novēlu veselību - nav jau man vairs 16, un gadi dara savu. Es ļoti, ļoti ceru, ka par spīti visam tad, kad man nāksies atvadīties no šīs pasaules, mana ģimene būs man blakus - tas ir pats galvenais. Taču es neesmu pesimists - ticu, ka viss būs labi. Ir taču Ziemassvētku laiks," cerību nezaudē Plēpis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!