Foto: F64

Šā gada vasarā no Liepājas teātrī atbrīvotā aktrise Sigita Pļaviņa un teātris noslēguši izlīgumu. To ceturtdien apstiprinājusi Kurzemes rajona tiesa un izbeigusi tiesvedību šajā lietā, vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

Jūlija nogalē Pļaviņa, kura iepriekš bija zināma kā Sigita Jevgļevska, "Facebook" paziņoja, ka pēc 29 nostrādātiem gadiem atlaista no darba teātrī. "Esmu atbrīvota no darba Liepājas teātrī! Dīvainas sajūtas pēc 29 nokalpotiem gadiem! Bet mīlestība manā sirdī paliek...," vēstīja Pļaviņa.

Viņa tolaik portālam "Delfi" skaidroja, ka atlaista no teātra "pēc panta, kas saistāms ar uzvedību". To, ka Pļaviņa ilgāku laiku nav ieradusies darbā, aktrise nenoliedza, taču uzsvēra, ka nesaprašanās ar teātra direktoru Herbertu Laukšteinu ilgusi jau 13 gadus, un šābrīža konflikts sācies ar viedokļu atšķirību vakcinēšanās pret Covid-19 jautājumos.

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins sarunā ar "Delfi" vasarā apliecināja, ka Pļaviņa nav nākusi uz darbu un nav pildījusi valdes rīkojumus. "Mēs rādām izrādes tikai vakcinētiem vai pārslimojušiem cilvēkiem, un ar visiem teātra darbiniekiem, kuri nav vakcinējušies, veiktas arī pārrunas," iepriekš skaidroja teātra direktors.

Kā atgādina "liepajniekiem.lv", Pļaviņa pret teātri vērsās tiesā, prasot atzīt par spēkā neesošu darba līguma uzteikumu, atjaunot viņu darbā, kā arī kompensēt morālo kaitējumu – 10 000 eiro.

Šajā strīdā noslēgto izlīgumu neesot komentējuši ne Pļaviņa, ne Laukšteins, kurš norādījis, ka tāds esot viens no izlīguma punktiem, raksta portāls.

Portāls vēsta, ka laikraksta "Kurzemes Vārds" rīcībā ir neoficiāla informācija, ka izlīgums paredz – teātrim ir aktrisei jāizmaksā kompensācija. Pļaviņa to laikrakstam neesot ne apstiprinājusi, ne noliegusi. Arī viņa, atsaucoties uz izlīguma nosacījumu, vienošanos ar teātri nav komentējusi, bet norādījusi, ka ir gandarīta par iznākumu. Darbā teātrī gan viņa pagaidām neatgriezīšoties.

Pļaviņa iepriekš tiesā bija paudusi gatavību iesniegt virkni pierādījumu, kas pamatotu viņas prasību. Pierādījumi esot par dokumentu viltošanu, interešu konfliktu, nepatiesas informācijas izpaušanu Latvijas medijiem. Žurnāls "Kas Jauns" šonedēļ, atsaucoties uz kāda labi informēta, bet anonīma avota teikto, rakstīja, ka Laukšteins, iespējams, esot nobažījies, ka teātra "netīrās veļas mazgāšana" tiesā varētu iegūt plašu rezonansi, tāpēc arī viņam vienkāršāk šķitis vienoties par kompensāciju.

"Liepajniekiem.lv" raksta, ka vaicāts, cik Liepājas nodokļu maksātājiem, kuras pašvaldības kapitālsabiedrība ir teātris, izmaksās izlīgums ar Pļaviņu, Laukšteins noteicis: "Nodokļu maksātājiem tas neizmaksā neko".

"Delfi" jau rakstīja, ka 1970. gadā dzimusī aktrise Liepājas teātrī darbojās kopš 1992. gada, 1993. gadā kļūstot par štata aktrisi. Liepājā viņa nospēlējusi daudzus desmitus lomu, tostarp Mātes tēlu leģendārajā Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna mūziklā "Kaupēn, mans mīļais!" Savukārt televīzijas skatītāji Pļaviņu vislabāk zina no seriāla "Likteņa līdumnieki", kur viņa atveidoja Nārbuļu saimnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!