Foto: Vida Press
Trešdien, 28. augustā, apaļu jubileju – 50. dzimšanas dienu – svinēja amerikāņu aktieris Džeisons Prīstlijs, kurš, pateicoties jauniešu kulta seriālam "Beverlihilsa, 90210" ("Beverly Hills, 90210"), pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados bija pusaudžu elks un pielūgsmes objekts.

Prīstlijs seriālā, kas piedzīvoja desmit sezonas un tika demonstrēts no 1990. līdz 2000. gadam, atveidoja smukulīti Brendonu, kuram bija arī dvīņu māsa Brenda (viņu atveidoja aktrise Šenona Dohertija).

Seriāla ziedu laikos par Prīstliju jūsmoja un savu istabu sienas ar viņa plakātiem bija aplīmējušas daudzas pusaudzes visā plašajā pasaulē. Tiesa, pēc seriāla beigām aktierim tā arī neizdevās tikt pie savas lielās izlaušanās lomas, kas viņam ļautu kļūt par ievērojamu Holivudas kinozvaigzni.

Pēc "Beverlihilas" Prīstlijs gan piedalījies virknē dažādu visai veiksmīgu TV seriālu un TV filmu, tomēr neviena no lomām nav bijusi tik spilgta, lai pasaule pārstātu viņu asociēt ar Brendonu.

Jāatzīmē, ka aktieris ir sarakstījis memuāru par savu dzīvi, karjeru un aizvadītajiem gadiem, filmējoties slavenajā seriālā.

Savukārt šovasar Prīstlijs kopā ar kolēģiem atgriezās "Beverlihilsas" sīkvelā "BH90210". Aktieri jaunajā seriālā atveido nevis varoņus, kuru tēlos viņi iejutās deviņdesmitajos gados, bet gan paši sevi.

Seriāls stāsta par "Beverlihilsas" zvaigznēm, kuras profesionālajā karjerā un privātajā dzīvē piedzīvojušas dažādus līkločus un mūsdienās ir sanākušas kopā, lai pēc 19 gadiem atkal atdzīvinātu seriālu. Aktieru vidū netrūks dažādu drāmu un komisku situāciju.

Tāpat arī jāpiemin, ka lielu lomu Prīstlija dzīvē spēlē autosacīkstes – viņš ir kaislīgs braucējs. Tiesa, aktieris piedzīvojis arī vairākus baisus incidentus. Viens no tiem notika 2002. gadā, kad, treniņbraucienā traucoties ar ātrumu 290 kilometri stundā, viņš ieskrēja trases norobežojumā un guva nopietnus savainojumus.

Dažus gadus pirms tam aktieris ar savu "Porsche" ieskrēja telefona stabā. Toreiz gan pie vainas nebija ātrums, bet alkohols. Prīstlijam uz gadu tika atņemta autovadītāja apliecība un viņam nācās iziet rehabilitācijas kursu.

Aktieris ir divreiz precējies, un ar savu otro sievu Naomi Laudu Prīstlijs joprojām ir kopā. Viņiem ir divi kopīgi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!