Foto: Mango

Dailes teātra aktieris un šova Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas pastāvīgais žūrijas loceklis Andris Bērziņš (attēlā) kopš aizvadītās nedēļas nogales uz teātra skatuves redzams titullomā mūziklā Ceplis, bet viņš pats atzīst, ka ir ārkārtīgi noguris no daudzo darbu gūzmas.

Šova Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas ballītē Bērziņš sarunā ar izklaides portālu Mango neslēpa, ka jūtas pilnīgi iztukšots un ir ļoti noguris, kā arī veltīja kritiskus vārdus Valsts ieņēmumu dienestam, kas aktieriem neļaujot mierīgi darīt savu darbu.

Aizvadītajā piektdienā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja Jāņa Lūsēna un Egīla Zirņa izrāde Ceplis, kas jau saņēmis pozitīvas atsauksmes no skatītājiem un tiek prognozēts, ka šī izrāde kļūs par teātra šīs sezonas dižpārdokli.

Tomēr pats galvenās lomas atveidotājs noskaņots visai pesimistiski. "Es pārdzīvoju radošo krīzi, jo mums ar Cepli gāja ļoti grūti. Rezultāts nav slikts, jo mēs viņu uztaisījām daudz savādāku nekā kino. Rolanda Kalniņa filma bija zināma karikatūra, jo, ja tu netaisīji karikatūru, tu to darbu nedabūtu. Mums bija jādara citādi," skaidro Bērziņš un atklāj, ka lietuviešu izcelsmes režisoram Rolandam Atkočūnam latviešu kulta filma Ceplis neesot patikusi.

Lai gan Bērziņš šobrīd uzskatāms par vienu no pieprasītākajiem Dailes teātra aktieriem, īpaši apmierināts ar notiekošo viņš nav, jo lielas problēmas sagādājot izdzīvošanas jautājums.

"Man ir milzīgs nogurums. Tik daudz strādājis, kā šobrīd, es neesmu pat savos jaunības gados. Esmu totāli piekusis. Man vajag divas nedēļas, lai atnāktu atpakaļ pie sevis," asarām acīs stāsta Bērziņš.

"Mūsu tirgus ir tik šausmīgi maziņš. Ja es būtu ķīniešu aktieris, es būtu miljonārs. Tā kā esmu latviešu aktieris, esmu nabags. Pie tam Valsts ieņēmuma dienests no manis pieprasa naudu, lai gan šai valstij viss jau ir samaksāts. Es viņus vienkārši sūtu dirst.

Jautājums ir vienkāršs: vai nu viņi mani redzēs uz Dailes teātra skatuves, vai nē. Man šobrīd tas ir piegriezies. Aktieri strādā pāri saviem spēkiem un viņiem vēl ir jāmaksā milzīgi nodokļi. Lai viņi visi iet ieskrieties!" emocionāli sajūtās par ieņēmuma dienestu darbu dalās aktieris.

Vērtējot šova Dziedi ar zvaigzni finālu un rezultātus, Bērziņš atzīst, ka viņa jūtas ir dalītas - uzvaru guvušajam pārim esot bijuši aizraujoši priekšnesumi, bet hokeja ārsts Jānis Kvēps aktiera sirdi iekarojis ar savu samtaino balsi un cienījamo vecumu.

"Šovs nav tas verķis, kas parāda objektīvu lietu patieso stāvokli. Ja vienreiz gadās noraut tūtu, kā tas notika ar visiem labajiem pāriem, skatītājs ir nežēlīgs. Ja vienreiz kļūdies, piedod un ej mājās. Šovs pierāda, ka vinnē tie, kas ir ļoti mērķtiecīgi un katrreiz izvēlas foršu gabalu, ar ko pārsteigt," analizē aktieris.

"Finālā bija baigi interesantais salikums. Man tiešām patika vecais Kvēps. Šovs nav tikai jaunu cilvēku izklaides, un tas, ka vecais, foršais puikiņš Kvēps, kuram ir 70 gadi, ir tik tālu ticis, ir forši. Viņam ir brīnišķīga balss - viņš ir tāds latviešu Sinatra zināmā mērā. Bet man patika arī cilvēki, kuri izdomā šovu un piedāvā aizraujošu priekšnesumu, un šajā ziņā Plotņikova ar Kalniņa kungu turējās godam," analizē Bērziņš.

Uz jautājumu, vai pats aktieris piekristu piedalīties kādā šovā, Bērziņš šādu iespējamību kategoriski noraida. "Es esmu Andris Bērziņš, un man ir jānodarbojas ar to, ar ko es nodarbojos. Šovos jūs mani nekad neredzēsiet. Žūrijā es varu sēdēt, bet piedalīties es atsakos," strikts savā nostājā ir aktieris.

Galerijā: ieskats Andra Bērziņa izklaidēs šova Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas ballītē. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!