Foto: Vida Press

Piektdien, 25. aprīlī, 45 gadu jubileju atzīmē amerikāņu aktrise Renē Zelvēgere (attēlā), kura miljoniem sieviešu mīlestību iemantojusi kā neveiklās, mīlas likstu vajātās un dažādu atkarību nomocītās Bridžitas Džounsas atveidotāja.

Filmēties Renē sākusi jau aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, bet plašāku atpazīstamību pasaulē iemantoja 1996. gadā ar lomu filmā Jerry Maguire. Divus gadus vēlāk viņa par darbu filmā One True Thing saņēma savu pirmo "Zelta globusu", bet romantiskā komēdija Bridget Jones's Diary, kas uz ekrāniem nonāca 2001. gadā, atnesa Zelvēgerei pirmo "Oskara" nomināciju.

Tāpat "Oskara" nominantu sarakstā viņa iekļuva ar Roksijas lomu mūziklā Chicago 2002. gadā, bet pirmo un pagaidām vienīgo zeltīto ASV Kinoakadēmijas balvu viņa saņēmusi kā labākā otrā plāna aktrise par darbu filmā Cold Mountain 2003. gadā.

Tāpat viņas kontā ir citas prestižas balvas un nominācijas, bet 2009. gadā Zelvēgere ierindojusies labāk apmaksāto Holivudas aktrišu sarakstā.

Lai gan Zelvēgeres filmogrāfijā ir gandrīz 40 lomas, lielākajai daļai kino skatītāju viņa vienmēr asociēsies ar neirotisko žurnālisti Bridžitu Džounsu, kura miljoniem sieviešu visā pasaulē pierādījusi -par spīti liekajam svaram, nespējai kontrolēt savas un alkoholisko dzērienu attiecības, neveiksmēm darbā un ērmotiem draudziņiem ir iespējams atrast īsto un vienīgo, kurš tevi mīlēs tādu, kāda tu esi. 

Gatavojoties šai lomai, Zelvēgerei nācās ne tikai iemācīties britu akcentu, bet arī īstenot katras sievietes ļaunāko murgu un apzināti pieņemties svarā - lai to izdarītu, viņa uzklausīja virkni uztura speciālista padomus, kurš aktrisei mācījis uzbaroties veselīgi.

Starp citu, nesen Lielbritānijas grāmatveikalu plauktos nonākusi rakstnieces Helēnas Fīldingas trešā grāmata par Džounsu, un, iespējams, arī šim darbam taps ekranizācija, kurā daudzu sieviešu iemīļoto varoni atveidos Zelvēgere.

Arī pašas aktrises privāto dzīvi par garlaicīgu nevar dēvēt - tiesa, atrast īsto un vienīgo viņai pagaidām nav izdevies. Savulaik viņa bijusi saderināta ar komiķi Džomu Keriju, tad divus gadus sagājusies ar grupas The White Stripes līderi Džeku Vaitu, 2005. gada maijā mija gredzenus ar dziedātāju Keniju Česniju, bet jau četrus mēnešus vēlāk abi paziņoja par šķiršanos

2010. gadā parādījās ziņas, ka jau gadu Zelvēgeri vieno romantiskas attiecības ar smukulīti Bredliju Kūperu, bet 2011. gadā žurnāls People vēstīja, ka populāro aktieru romāns beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!