Foto: Privātais arhīvs

Mūžībā aizsaukts Baltkrievijā dzimušais krievu dziedātājs, dejotājs un horeogrāfs Boriss Moisejevs, vēsta Krievijas mediji.

Moisejevs miris 27. septembrī divos dienā, presei paziņojis viņa mākslinieciskās darbības menedžeris.

Iepriekš vēstīts, ka Moisejevs pārcietis divus insultus un pēdējā laikā bijis daļēji paralizēts, publikā vairs neparādoties.

Pirmo insultu viņš piedzīvoja 2010. gadā. Atveseļojies viņš atgriezās uz skatuves 2011. gadā, tomēr pēc četriem gadiem to pameta pavisam, vairs neuzstājoties "dzīvajos" koncertos. Neskatoties uz to, līdz pat 2019. gadam klausītāju vērtējumam tika nodotas vairākas jaunas viņa dziesmas.

Boriss Moisejevs dzimis 1954. gada 4. martā Mogiļevas pilsētā Baltkrievijā. Viņš bija vairākkārtējs Krievijas mūzikas balvu laureāts. Ekscentriskā tēla dēļ mākslinieka skatuves veidols kļuva par iemeslu piketiem pirms viņa koncertiem, ko rīkoja gan reliģiski noskaņotas personas, gan homofobu kustības, apvainojot dziedātāju homoseksuālisma propagandā. Moisejevs bija viens no pirmajiem Krievijas šovbiznesa pārstāvjiem, kas neslēpa savu homoseksualitāti.

No 2003. gada Moisejevs bija partijas "Vienotā Krievija" biedrs; 2006. gadā viņš atzīts par nopelniem bagāto Krievijas Federācijas mākslinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!