Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlases ceturtdaļfināla spēle ar Krieviju izraisījusi visai plašu interesi, un uz spēli bija ieradušies arī daudzi Latvijā pazīstami politiķi ar Valsts Prezidentu Valdi Zatleru priekšgalā.

Spēli noskatīties bija ieradušies arī divi pagaidām vēl Rīgas vicemēri Almers Ludviks un Andris Ārgalis (attēlā), kurš nervus kutinošo spēli apmeklēja kopā ar meitas Kristas dēlu Leonardu, kas nākotnē, iespējams, kļūs par pazīstamu basketbolistu.

Izklaides portāls Mango Ārgali sastapa pirms izšķirošās spēles, ko viņš ar mazdēlu vēroja no Arēnas Rīga VIP ložas. „Man ir ļoti nopietnas emocijas pirms spēles," sarunā atklāja Ārgalis un jokojot pastāstīja, ka viņš ir kā Latvijas meiteņu izlases veiksmes talismans.

„Kad es piedalos spēlē, meitenes vienmēr vinnē - arī šoreiz tā būs spēlē ar Krieviju. Es aizbraucu uz Spāniju, kur meitenes spēlēja, un viņa tika uz olimpiādi," atklāja Ārgalis. Diemžēl viņa prognozes nepiepildījās un Latvija spēles papildlaikā krievietēm zaudēja ar rezultātu 64:69.

Ārgaļa mazdēls Leonards jau kopš mazotnes ar lielu interesi seko līdzi basketbolam. „Viņš jau pats ir basketbolists. Redziet - jau pirmā trauma; viņš spēlējot basketbolu ir lauzis roku," stāsta Ārgalis, kurš agrā jaunībā arī pats spēlējis basketbolu un ticis krietni tālāk par amatieru līgu.

„Tajā reizē spēlēju gandrīz jau VEF meistarkomandas dublieros. Pēc padomju laika standartiem es biju sporta meistara kandidāts basketbolā. Domāju, ka mans mazdēls noteikti mani pārspēs, jo viņš nāk no laba ciltskoka - viņa tēvs ir [pieredzējušais basketbolists un treneris] Raimonds Miglinieks, un jau tagad Leonards spēlē basketbola kluba Rīga sastāvā," ar mazdēla panākumiem lepojas Ārgalis.

Foto: mango.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!