Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule jau otro termiņu veiksmīgi vada valstij tik svarīgo iestādi – viņa ir gan kolektīvā, gan tautā ieredzēta. Intervijā šīs nedēļas žurnālam "Ieva" Cipule ļāvusi ieskatīties arī savā privātajā dzīvē, piemēram, atklājot, ka savam vīram ir otrā sieva, bet pirmā bija Cipules pašas draudzene.

Lienei Cipulei 47 gadi, viņa ir trīs dēlu mamma – jaunākajam tikai seši gadiņi. Kā intervijā "Ievai" atklāj NMPD vadītāja, viņa apprecējās 30 gadu vecumā, lai gan mīlestības un bildinājumi bijuši arī pirms tam. Par savu īsto Cipule uzzinājusi no kādas "pusraganas", kura teikusi: "Savu nākamo vīru tu jau pazīsti!"

"Intensīvi domāju – kurš no visiem maniem brūtgāniem tad ir tas īstais? Nevienā brīdī man neienāca prātā, ka šis vīrietis ir precējies ar man pazīstamu cilvēku... Jā, situācija nebija vienkārša, taču mani mierināja tas, ka nebiju šo attiecību izjukšanas pamatā. Un es nevienu brīdi neesmu nožēlojusi, ka izdarīju šo izvēli. Mans vīrs vienkārši vienmēr ir bijis mans īstais cilvēks. Nevarēja būt citādi, jo tā bija lemts. Mums nez kāpēc ir iedoma, ka cilvēki pārī pieder viens otram, bet īstenībā neviens nevienam nepieder, un katram ir jāpieņem tie lēmumi, kas ir viņa pusē. Ja būtu apprecējusies ar to puisi, ko biju domājusi jaunībā, es nebūtu ne uz pusi tā, kas esmu, un nebūtu tur, kur esmu," skaidro Cipule, īpaši izceļot sava vīra milzīgo atbalstu ģimenes sadzīvē.

Cipules vīrs arī strādā viņas vadītajā dienestā, un tikai pēc 40 gadu vecuma sācis apgūt sfēru, jo sapratis, ka medicīna ir viņa aicinājums. NMPD priekšniece uz to raugās ar cieņu un apbrīnu: "Kā viņam jāmācās un sevi jāpierāda, jo ir direktores vīrs!"

Trešdienas pēcpusdienā NMPD vadītāja savā "Twitter" kontā pauda pašas teiktā precizējumus: viņas vīrs ir bijušās kolēģes bijušais vīrs, un laulība slēgta jau pēc tam, kad kolēģe bija apprecējusies ar citu vīrieti.

No darba brīvajā laikā Cipule kopā ar savu laulāto draugu iecienījuši teātra apmeklējumus, ko dažkārt apvieno arī ar vakariņām restorānā.

Pilnu interviju ar Cipuli lasi 8. marta izdevumā "Ieva" vai portālā "Santa.lv"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!