Foto: F64
Pēc pirmdien, 19. maija, vakarā Minskā pasaules hokeja čempionāta ietvaros notikušās Latvijas un Baltkrievijas izlašu sīvās cīņas par vienu no apspriestākajām personām Latvijā kļuvis čehu tiesnesis Antonins Jerabeks, kurš neieskaitīja Kaspara Daugaviņa gūtos vārtus.

Lai gan vairums pašmāju hokeja fanu tiesneša lēmumu uzskata par kļūdainu, Starptautiskā Hokeja federācija otrdien atzinusi, ka vārtu neieskaitīšana bijusi "likumīga". Tiesa, tas sabiedrības sašutumu tikai vairoja, bet latviešu saasinātā reakcija šajā situācijā mudinājusi arī multimākslinieku Kasparu Bindemani paust savu viedokli.

"Cik ilgi tagad būs jāklausās tā puņķošanās par "uzpirkto" čehu? Kas viņu uzpirka, Lukašenko? Tāpat kā ziemā skeletonistu tiesnešus uzpirka Putins? Idiotisms! Varētu padomāt, ka Latvijas sportistus vispār nav iespējams uzvarēt bez krāpšanās!" savā Facebook profilā vēsta Bindemanis.

Viņš, analizējot notikušo, atzinis, ka situācija spēles laikā bijusi pretrunīga - vārtus varēja ieskaitīt, bet varēja arī neieskaitīt, bet satrauktos latviešus viņš mierinājis, norādot, ka gan jau drīz atgadīsies kas jauns un nervus kņudinošs, kas šo nepatīkamo lietu ļaus aizmirst.

"Gan jau pāris nedēļu laikā atgadīsies kaut kas lēts un skandalozs, kas par šo kreņķi liks aizmirst un uzbangos jaunas kaislības, piemēram, ap bārdainu jaunkundzi vai kādu kataklizmu lielveikalā.

Pašu valsts (grūti pat šo izvazāto un piesmieto institūciju par valsti nosaukt) čum un mudž no korumpētiem "patriotiem", bet par to pajāt - mūsu labklājībai ir vitāli svarīgi, lai nicināmo pretinieku, kuri, saprotams, vainojami visās mūsu nelaimēs, vārtos tiek sasists vairāk šaibu," viedoklī krass bijis Bindemanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!