Foto: DELFI

Skaistumkopšanas salona BB Binnija īpašniece un televīzijas šova Precamies!?! vadītāja Binnija Ārberga (attēlā) grāmatas izvēlas pēc noskaņojuma, tomēr viņas iecienītās literatūras sarakstā ir arī darbi, kas uzrunā neatkarīgi no laika vai vietas, kad tos lasīt.

"Rakstnieks, kura jaunākos darbus nevaru vien sagaidīt, burtiski diendienā skrienot uz grāmatnīcām, ir japāņu autors Haruki Murakami. Viņš ir ģeniāls rakstnieks, kas ataino to pasaules būtību, ko ne visiem ir lemts redzēt, sajust un saskatīt. Īpaši spilgti tas jūtams viņa grāmatā 18Q4," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Binnija.

Otrais darbs, ko uzņēmēja iesaka izlasīt ikvienai sievietei un, iespējams, arī vīrietim, ir krievu aktrises un režisores Renātas Litviņovas Обладать и принадлежать: "Šī autore ir ļoti iedvesmojoša, un grāmatā ietverta fascinējoša viņas darbu izlase."

Grāmata, ko, pēc Binnijas domām, gluži vienkārši jāizlasa jebkurā vecumā, ir rakstnieku Imanta Ziedoņa un Noras Ikstenas kopdarbs Nenoteiktā bija, savukārt Manuela Kofinjo Lopesa sirsnīgā grāmata Vecenītes ar saulessargiem glabā siltas raidījuma vadītājas bērnības atmiņas.

"Manuela Kofinjo Lopesa Vecenītes ar saulessargiem ir ārkārtīgi skaista, aizkustinoša un fantāzijas rosinoša bērnu grāmatiņa. Glabāju to kopš savas bērnības, un grāmatiņai jau ir atļukušas ausis. To atverot, es vienmēr atgriežos bērnībā, spilgti iztēlojoties mammas balsi, un pēc mirkļa jau esmu namiņā starp papardēm un senlietām," priecājas Binnija.

Piektā uzņēmējas iecienītākā grāmata ir krievu klasiķa Ivana Gončarova darbs Обломов.

"Oblomovu lasīju skolas laikā, bet tas bija pagaisis no sajūtām. Tad noskatījos izrādi Jaunajā Rīgas teātrī un pēc izrādes par šo lielisko, nekad nezūdošo literatūras vērtību Teātra bārā aprunājos ar savu draugu, aktieri Ģirtu Krūmiņu. Lai izrādē redzēto un grāmatā lasīto būtu vieglāk izprast, Ģirts man iedeva izlasīt savu grāmatu, kurā bija pierakstītas arī gatavošanās procesā veiktās piezīmes. Tā nu uz izrādi aizgāju vēlreiz," smejas Binnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!