Foto: LETA

Latvijā zināmais bokseris un uzņēmējs Kristaps Zutis šajā pavasarī bija nolēmis iestāties Zemessardzē, taču saņēmis oficiālu atteikumu. Izdevums "Kas Jauns" noskaidroja, ka aizstāvēt dzimteni Zutim liedz atvērts kriminālprocess.

Stāšanās Zemessardzē īpaši aktuāla kļuva pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kad daudzi vīri spēka gados nolēma brīvprātīgi papildināt sevi militārajās zinībās. Tāds plāns bija arī bokserim Kristapam Zutim, taču viņš saņēma oficiālu vēstuli ar atteikumu – puisis neatbilstot standartiem.

Kā bokseris skaidrojis žurnālam "Kas Jauns", stāsts ir par, viņaprāt, senu un safabricētu krimināllietu Jelgavā, kas joprojām nav noslēgta. Runa bijusi par kādas 70 gadus vecas kundzes aizstāvēšanu, jo kāds jauns puisis draudējis sievieti apliet ar degšķidrumu un aizdedzināt. Pēc kundzes lūguma Zutis meties palīgā, agresors dabūjis no viņa pāris pļaukas, taču sists neesot, skaidro Zutis. Pēc konflikta jaunietis esot noalgojis labu advokātu un no boksera pieprasīti 10 tūkstoši eiro. "Es viņam atteicos maksāt, tāpēc tā lieta joprojām ir atvērta," stāsta Zutis.

Stājoties Zemessardzē, Zutim pateikts, ka šī lieta nevarētu būt problēma, tomēr pēc tam šis viss klasificēts kā "neatbilstība standartiem". Bokseris ir noskaņots pēc iespējas ātrāk kriminālprocesam pielikt punktu un tomēr tikt dzimtenes aizstāvjos.

Viņš saka: "Nu, kas tad mūs sargās... Ralfs Eilands ar ģitāru vai Mārtiņš Staķis ar stabiņiem? Kurš sargās Latviju, ja mums uzbruks? Es esmu viens no stiprākajiem cilvēkiem Latvijā. Es esmu numur viens prestižākajā svara kategorijā," – tā Zutis. Viņš domā, ka stāties Zemessardzē ir katra vīrieša pienākums un pēc kriminālprocesa slēgšanas vēlreiz dosies pieteikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!