Foto: Vida Press
80 gadu vecumā mūžībā devusies Lielbritānijas populārākā horoskopu karaliene Mistiķe Mega, kura deviņdesmitajos gados uzsāka spožu karjeru televīzijā. Vairāk nekā 20 gadus kolorītā dāma rakstīja ikdienas horoskopus izdevumam "The Sun", vēsta britu raidorganizācija BBC.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos kolorītā dāma Mārgareta Leika ar pseidonīmu Mistiķe Mega sevi pieteica šovbiznesā, tostarp izsakot laimestu prognozes Lielbritānijas nacionālajā loterijā, bet vēlāk naudu pelnīja drukātajā presē, medijam "The Sun" sacerot ikdienas horoskopu katrai zīmei.

Kā ziņo BBC, Mega nomirusi agrā ceturtdienas rītā. Viņa nonāca slimnīcā februārī pēc pārciestas gripas komplikācijām.

Mistiķes pārstāvis Deivs Šaplands pauž: "Nav nekādu šaubu, ka Mega bija Lielbritānijas slavenākā astroloģe, tuvu un tālu viņas vārds izskanēja. Viņai nebija neviena līdzīga! Megai sekoja miljoniem cilvēku šajā valstī un ārpus tās," horoskopu vēstneses nospiedumu akcentē viņš.

Mistiķe Mega savas karjeras laikā bija kļuvusi par ikonu. Piemēram, kad kādam politiķim tiek lūgts ieskicēt gaidāmos procesus, ne viens vien bieži atbild: "Vai tad es izskatos pēc Megas?" Ja kāds jautājums nav atbildams, daudzi briti izmanto Megas tēlu, lai uzsvērtu to, ka nākotni paredzēt nespēj neviens, tikai zīlniece, nākotnes pareģe un astroloģe Mistiķe Mega saka, ka spēj to izdarīt.

2015. gadā lēdija atklāja savu mājaslapu, kurā piedāvāja horoskopus, personalizētu astroloģiskās kartes sastādīšanu, kā arī ieviesa uzticības tālruni jeb savu "karsto telefonlīniju", kur uz maksas zvaniem esot atbildējusi viņas pašas izvēlētu ekstrasensu komanda.

Ārpus savas amizantās nodarbošanās Mārgareta Leika dzīvoja vienkāršu dzīvi Notinghilā. Sava mūža laikā Leika ne reizi nebija precējusies, viņai arī nebija bērnu.

Portāla "Delfi" racionālākā sadaļa "Campus" ik pa laikam apskata, ko par astroloģiju un ezotēriku kopumā vēsta jaunākie pētījumi zinātnē. Par to, vai debess ķermeņu stāvoklis tiešām var ietekmēt cilvēku dzīvi un likteņus, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!