Foto: DELFI

Pazīstamais modes mākslinieks Dāvids (attēlā) intervijā telekanāla RīgaTV24 raidījumam Preses klubs atklāj, ka nodrošinājis savu ģimeni ar vajadzīgo informāciju un dokumentiem, lai briesmu gadījumā visi varētu ātri pamest Latviju.

Raidījumā, diskutējot par Latvijas drošības jautājumiem, modes mākslinieks atklāja, ka, lai gan paļaujas uz Latvijas drošību sargājošām iestādēm, viņš jau laikus nodrošinājies ar bēgšanas plānu savai ģimenei briesmu gadījumam.

Daļu no ģimenes mantām viņš drošības nolūkos glabā laukos, kā arī visiem viņa ģimenes locekļiem kabatās vienmēr esot pases - ja nu pēkšņi jālido prom.

Savukārt Dāvida meitai pirms pilngadības sasniegšanas līdzi allaž bijusi pilnvara lidojumiem uz ārzemēm ģimenei pazīstamu cilvēku pavadībā.

Ārzemēs ģimenei jau sarunātas personas, kuras vajadzības gadījumā sagaidīs bēgļus. "Mums viss ir sakārtots," Preses klubam uzsvēra Dāvids, piebilstot gan, ka speciāli pamest Latviju viņš negribot, taču esot gatavs visam.

Ja Dāvids ar ģimeni dodas kādā izbraucienā uz laukiem, viņš pārliecinās, ka līdzi benzīns ar rezervi. "Mana ģimene ir nodrošināta līdz pēdējam. Viņi pat zina: ja uzsprāgs tilts, kurā vietā mēs satiekamies," plānu atklāja Dāvids, kurš pēdējos mēnešus mitinās Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!