Foto: EPA/LETA
Tiek uzskatīts, ka viens no jebkādu panākumu stūrakmeņiem ir skaistums. Tomēr pasaulē ir arī daudzas neglītas sievietes, un dažām no tām ir izdevies arī gūt ievērojamus panākumus šovbiznesā vai politikā. Šajā sakarā kāds britu žurnāls apkopojis sarakstu ar desmit neglītākajām sievietēm, par kurām zina visa pasaule.

Pirmā vieta. Kamilla Pārkere

Britu karaļnama pārstāvji un viņu lauleņi reti izcēlušies ar īpaši simpātiskām sejām, lielākoties uzsverot tādas labas īpašības kā māksla ik dienu mainīt apģērbu un glīti māt ar rokām. Taču saskaņā ar šo aptauju visnesimpātiskākā no slavenajām sievietēm ir ne mazāk neglītā Velsas prinča Čārlza otrā sieva Kamilla Pārkere (attēlā), kura prinča sirdi ieņēma pēc princeses Diānas nāves.

Otrā vieta. Vollisa Simpsone

Arī otrajā vietā ierindota kāda britu karaļnama miera jaucēja - Vindzoras grāfiene Vollisa. Šo sievieti grūti nosaukt par skaistu, tomēr brīvdomīgais karalis Eduards VIII viņas dēļ ne tikai mainīja savus aristokrātiskos paradumus, bet pat atteicās no troņa. Viņa jau bija divreiz šķīrusies, turklāt baumoja, ka viņa strādā nacistu labā un bijusi Joahima fon Rībentopa mīļākā, tomēr baumas uz karali neatstāja nekādu iespaidu.

Trešā vieta. Eimija Vainhausa

Lai gan 26 gadus vecā britu dziedātāja Eimija Vainhausa tāpat kā Pīts Dohertijs vairāk asociējas ar nevaldāmo tieksmi pēc apdullinošām vielām un dzeltenās preses skandāliem, viņa ir lielisks piemērs, ka ne tikai skaista seja un kuplas formas nodrošina panākumus mūzikas biznesā.

Ceturtā vieta. Beta Midlere

Lai gan amerikāņu komēdiju aktrise un dziedātāja arī jaunībā izskatījusies visai specifiski, spēcīgās raksturlomas viņai nodrošinājušas visas iespējamās kino un mūzikas balvas - Grammy, Emmy, Tony, Golden Globe un divas nominācijas "Oskara" balvai. Īstie fani Midleri dēvē vienīgi par "Dievišķo mis M".

Piektā vieta. Džoanna Kjusaka

Vēl viena amerikāņu kino trakā sieviete, kuras komiķes slava izpaudās astoņdesmitajos gados. Desmit filmās Džoanna filmējusies kopā ar savu brāli Džonu, bet par divām lomām nominēta "Oskara" balvai. Apprecējās Džoanna tikai tad, kad jau bija kļuvusi par starptautiski atpazīstamu aktrisi.

Sestā vieta. Sandra Bernharda

Vēl viena amerikāņu komiķe un dziedātāja ar visai specifisku ārieni, kura septiņdesmitajos gados nesaudzīgi kritizēja ASV slavenības un politiķus. Lai gan uz modes žurnālu vākiem Sandra bija manāma reti, 1992. gadā aktrise pamanījās kļūt par Playboy zaķi, bet vēlāk - "popmūzikas karalieni" Madonnu pievērst kabalai un misticismam.

Septītā vieta. Rosija de Palma

Sākotnēji dēvēta par "Pikaso sievietes iemiesojumu dzīvē", neparastā spāniete Rosija spēja lauzt visus skaistuma standartus un kļūt ne tikai par dziedātāju un aktrisi, bet arī par modeli. Taču pasaule viņu iepazina līdz ar Pedro Almodovara filmu Sieviete uz nervu sabrukuma robežas, turklāt slavenais režisors Rosiju bija noskatījis kādā Madrides kafejnīcā.

Astotā vieta. Laiza Minelli

Laiza publiku pirmo reizi iekaroja 18 gadu vecumā, kad 1964. gadā uz Londonas Palladium teātra skatuves viņa aizēnoja savu slaveno māti Džūdiju Gārlendu. Kopš tā laika viņa ar savu neparasto ārieni iekarojis daudzu Holivudas skaistuļu sirdis, kā arī bijusi veiksmīga aktrise, par lomu filmā Cabaret nopelnot arī "Oskara" statueti.

Devītā vieta. Bārbra Streizande

Vēl viena sieviete, kuras milzīgais deguns nav traucējis izsisties gan kino, gan mūzikas industrijā - iespējams, sākumā pat palīdzējis, ļaujot izcelties vienveidīgo blondīņu jūklī. Tomēr Streizandes talants nav noliedzams, un "Oskaru" viņa ir saņēmusi gan kā labākā aktrise, gan kā labākās kino mūzikas autore.

Desmitā vieta. Sāra Džesika Pārkere

Ar līkajām kājām un lielo degunu Pārkere ne tuvu nav skaistuma ideāls un jau izsenis viņa tiek dēvēta par "neglītāko zvaigzni Holivudā", tomēr miljoniem cilvēku visā pasaulē dievina viņas atveidoto Keriju no seriāla Sekss un lielpilsēta. Jaunībā savaldzinājusi daudzus slavenus un bagātus vīriešus, Pārkere spējusi realizēt sevi ne tikai kā aktrise, bet arī kā trīs bērnu māmiņa.

Acīmredzot briti šīs sievietes uzskata tikai par neglītām, bet ne atbaidošām. Mango jau rakstīja, ka nesen tika publiskots plastiskās ķirurģijas žurnāla veidots saraksts ar desmit atbaidošākajām slavenību sejām, tomēr neviena no šīm desmit neglītajām sievietēm netika ierindota starp atbaidošākajām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!