Foto: Publicitātes foto
Uzņēmēja un veselīga dzīvesveida piekritēja Elita Drāke (attēlā) dod ikdienā vienkārši ievērojamus, bet efektīvus padomus, kā uzlabot imunitāti pirms bargās ziemas, un atklāj īpaša veselības kokteiļa recepti, ko izmanto arī pati.

"Šajā pirmsziemas periodā ir īpaši jāpiedomā par imūnsistēmas sagatavošanu aukstajam laikam. Jāuzlabo ēdienkarti - jālieto dažādas veselīgās eļļas, vitamīnus, jādzer dzērienus ar C vitamīnu. Pilnīgi nepareizs ir uzskats, ka svētkos jāsaēdas treknus ēdienus, lai uz ziemu uzaudzētu tauku kārtiņu siltumam. Trekni ēdieni novājina imūnsistēmu, tāpēc arī ziemā jāēd tikpat veselīgi kā vasarā," portālam Mango stāsta Drāke.

Viņa atklāj, ka šogad Latvijā valdošā netipiski siltā ziema tieši ir īstais laiks, kad uzdzīvo vīrusi, un mūsu organismiem ar tiem cīnīties ir vēl grūtāk, nekā pavisam aukstos laika apstākļos. Eksperte iesaka ikdienā daudz dzert zāļu tējas un svaigas sulas, lai izvairītos no saslimšanas.

"Varu pat ieteikt īpašu veselības kokteili - pa pus tējkarotei ingvera, kanēļa, medus un karija sajauc ar siltu ūdeni un dzer kā tēju katru rītu vai pat vairākas reizes dienā. Tas ir dabīgs un ļoti efektīvs līdzeklis imunitātes stiprināšanai," iesaka veselīga dzīvesveida aktīviste.

Tāpat kā vasarā, arī ziemā nedrīkst aizmirst par fiziskām aktivitātēm un pastaigām svaigā gaisā, ieteicams apmeklēt arī pirtis, taču tumšos vakarus ieteicams veltīt nevis trakulīgām ballītēm, bet gan mierīgi pavadīt laiku ar sevi, ietinoties siltā pledā un vilnas zeķēm kājās malkojot tēju.

"Priekšā visa garā ziema, tāpēc jāsaudzē sevi. Ja vasarā mums enerģiju dod saule, tagad pašiem sevi jāsargā," stāsta Drāke. Gada tumšajā periodā lielisks līdzeklis kā saglabāt sevī gaismu, ir dedzināt sveces.

"Tā kā tikko bija mēness aptumsums, sveces ir jo īpaši aktuālas. Un kad gan vēl, ja ne Adventes laikā?" iesaka Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!