Foto: Vida Press
Viens no šīs nedēļas apspriestākajiem notikumiem ir traģiskā vēsts, ka pirmdien, 28. septembrī, pašnāvību izdarījusi Holivudas aktiera Džima Kerija draudzene Ketriona Vaita (attēlā priekšplānā). Pagaidām nav atklāts, kas viņu pamudinājis uz šādu soli, taču ārvalstu medijos izskanējusi versija, ka, iespējams, daļēji nāvē vainojama sievietes reliģiozā pārliecība.

Izdevums The Daily Mail vēsta, ka Ketriona bijusi pārliecināta scientoloģijas piekritēja. Viņa šai pretrunīgi vērtētajai reliģijai pievērsusies pirms aptuveni pieciem gadiem. Savukārt nesen Vaita iesaistījusies īpašā izdzīvošanas kursā, kura ietvaros viņa attīrījusi miesu un garu ar stundām ilgām saunas procedūrām un lielām niacīna jeb B3 vitamīna devām.

Kā izdevumam pastāstījis žurnālists Tonijs Ortega, kurš jau 20 gadus pēta un apraksta scientoloģiju, šīs reliģijas piekritēji pakļauj sevi dažādiem pārbaudījumiem, un iepriekš minētā gara un miesas attīrīšanas procedūra ir viena no iecienītākajām, lai sasniegtu pilnīgu harmoniju.

Scientoloģijas piekritēji uzskata, ka tie, kas izpildījuši procedūru, ir gatavi stāties pretī visām dzīves grūtībām. Reliģijas pārstāvji, kuri sevi pakļāvuši izdzīvošanas kursam, tiek dēvēti par supercilvēkiem, kas spēj pārvarēt visas dzīves likstas.

Kā ārvalstu medijiem pastāstījis Ortega, pēc Ketrionas nāves vairāki viņas pārstāvētās reliģijas biedri sazinājušies ar žurnālistu, lai pastāstītu, ka viņa bijusi regulāra viešņa scientoloģijas slavenību centrā Holivudā. Savukārt Džims Kerijs nav bijis sajūsmā par draudzenītes iesaistīšanos scientoloģijā.

Jau vēstīts, ka 30 gadus vecās Vaitas līķis tika atrasts pirmdienas vakarā, un Losandželosas apgabala policija viņas nāvi uzskata par pašnāvību. Atklāts, ka viņa atstājusi arī pirmsnāves vēstuli.

Tāpat zināms, ka Kerijs un Vaita, kuru attiecības ar pārtraukumiem turpinājās kopš 2012. gada, esot izšķīrušies pagājušajā ceturtdienā. Mikroblogu vietnē Twitter viņa tajā dienā ziņojusi - "Izrakstos no Twitter, es ceru, ka esmu nesusi gaismu maniem tuvākajiem un dārgākajiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!