Foto: LETA/Privātais arhīvs

Latviešu basketboliste Elīna Babkina intervijā žurnālam "Klubs" pirmo reizi pastāsta par šķiršanos no grieķu izcelsmes trenera Džordža Dikeluaka. Izdevums "Privātā Dzīve" šonedēļ piedāvā ieskatu šajā sarunā.

"Naktīs pamodos un raudāju" – tā par lēmumu šķirt laulību divus gadus pēc kāzām teic viena no Latvijas izlases basketbolistēm Elīna Babkina.

Ar treneri Džordžu Dikeluaku viņa apprecējās 2017. gadā, pieņemot arī vīra uzvārdu. Taču tad pēkšņi laulība ar 20 gadus vecāko vīrieti izjuka. Babkina par to publiski nerunāja, bet nu sniegusi interviju "Klubam", kur cita starpā atklāj arī savus privātos nākotnes plānus. Tie gan nesaistās ar Latviju.

Šķiršanās no Dikeluaka bijus "sāpīga, bet pašsaprotama".

"Kad šķīros no vīra, biju tik vientuļa... Naktīs pamodos un raudāju. Es Džordžu iepazinu, kad biju jauna meitene. Bet 29 gados Elīna vienkārši pamodās. Man liekas, mēs pāraugām attiecības," spriež šobrīd 31 gadu vecā sportiste.

Šķiršanās iniciatore bijusi viņa pati: "Vairs nebija kā agrāk. Viņš ir labs cilvēks, neko sliktu man nav nodarījis. Es pieaugu. Nu tā dzīvē notiek. Bet man bija ļoti bail, vecākiem ilgi neteicu. Es tā kā aizbēgu," stāsta Elīna.

Viņai ar Dikeluaku 10 gadus bijušas stabilas, uzticīgas attiecības bez strīdiem. "Bija laba rutīna, mierīga dzīve. Un pēkšņi es aizbraucu... Sirdij nepavēlēsi. Nu nesanāca. Tā notiek," spriež Babkina.

Tāpat Babkina atklāj, ka vēlas ģimeni un bērnus – divus savus un vienu adoptētu. Viņa liek nojaust, ka ir jaunās attiecībās, taču vairāk par jauno sirdsāķīti stāstīt nevēlas. Vienlaikus viņai ir skaidrs, ka ģimenes ligzdiņu sportiste nevīs Latvijā. Babkinai arīdzan skaidrs, ka pēc sportistes karjeras beigām uz dzīvi Latvijā viņa nepaliks; sportistes radi lielākoties dzīvo ārzemēs. Babkinas mamma nopirkusi māju Īrijā, bet māsa mīt Londonā. Kur viņa pati dibinās ģimeni un radīs bērnus, sportiste neatklāj.

Jau vēstīts, ka Elīnas un grieķu trenera attiecības aizsākās pēc tam, kad Dikeulaks trenēja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienību. Publiski par tām sāka mēļot 2011. gada vasarā. Vēlāk Dikeulaka kā trenera vadībā Babkina spēlējusi vairākos ārvalstu klubos. Pāris apprecējās 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!