Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto, kura Valsts prezidenta vēlēšanu trešajā kārtā vairs nepiedalījās, plāno pārcelšanos atpakaļ uz dzimteni, šonedēļ vēsta izdevums "Privātā Dzīve". Pinto ģimene dzīvo Luksemburgā, un bērni lūguši pārcelties, pat ja mamma par prezidenti nekļūs.
"Privātā Dzīve" ar Pinto kundzi aprunājusies vēlēšanu dienas rītā. Saeimā viņa bija ieradusies karmīnsarkanā kleita, kas speciāli šūdināta lielajam notikumam par godu – to darinājusi Pinto vīramāte.
Foto: LETA

Kā izdevumam atklājusi prezidenta vēlēšanās panākumus neguvusī Pinto, ģimenē šobrīd apspriež pārcelšanos uz Latviju. "Mamm, ja arī tu nekļūsi par prezidenti, brauc mums pakaļ, mēs vienalga gribam dzīvot Latvijā," viņai sacījuši bērni.

42 gadus vecā Pinto ir trīs bērnu māmiņa – laulībā ar portugāļu izcelsmes Luksemburgas pilsoni, diplomātu Orlando Pinto dzimuši Ernests, Matilde un Arturs.

"Tuvākajās nedēļās, mēnešos ģimenei būs jāpieņem lēmums gan par to, kā es turpināšu savu sabiedrisko darbību, gan par to, ko tas nozīmēs ģimenei. Izskatās, ka būs jāpārceļas, jāatrod tikai pareizais veids, kur un kā varēsim sevi realizēt," saka Pinto.

Jelgavniece ar Luksemburgas pilsoni apprecējās 2012. gadā. Ģimenes pastāvīgā mītnes zeme ir Luksemburga.

Kā zināms, 31. maijā Saeima par nākamo Latvijas Valsts prezidentu ievēlēja Edgaru Rinkēviču.

Pilns raksts lasāms 6. jūnija izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!