Foto: LETA

Latvijas sabiedrību šokējis gadījums, kad 19. februārī Rīgā, kinoteātrī Forum Cinemas, filmas Melnais gulbis seansa laikā nošauts kāds vīrietis. Viena no izmeklēšanas versijām - šāvējam traucējis, ka upuris skaļi grauzis popkornu un komentējis filmu.

Uzņēmēja Elita Drāke (attēlā) sarunā ar izklaides portālu Mango atklāj, ka viņu šis gadījums īpaši nepārsteidz un, viņasprāt, šādas lietas notiek tādēļ, ka visā pasaulē patlaban dominē ļaunums. "Šādiem notikumiem, manuprāt ir divi izskaidrojumi: viens ir karmiskais - cilvēks vienkārši ir lemts šādai nelaimei, bet otrs - reālā situācija pasaulē.

Tā tas notiek visur - cilvēki šauj nost citus cilvēkus visur pasaulē, turklāt jau gadsimtiem ilgi, un beidzot tas ir noticis arī pie mums. Tomēr es neticu, ka cilvēku var nošaut tikai tādēļ, ka viņš pārāk skaļi grauzis popkornu," ir pārliecināta Drāke un piebilst, ka ko tādu var pastrādāt vien atriebības vadīts "ārprāta pārņemtais". 

Komentējot cilvēku agresijas izpausmes, uzņēmēja pauž uzskatu, ka lielākā daļa publisko un šausminošo slepkavību ir pasaulē valdošo negāciju sekas. "Tas viss ir likumsakarīgi, jo pasaulē ir lielas negācijas. Turklāt arī cilvēks savā būtībā ir ļauns - mēs visi tādi piedzimstam. Vēlāk, strādājot ar sevi, daži savā dzīvē spēj atbrīvoties no negācijām, bet dažiem tas tā arī neizdodas".

Drāke tāpat ir pārliecināta, ka ļaunums var iemājot katrā cilvēkā. "Pasaule šobrīd virzās uz ļaunumu. Ļaunums ir visos - sākot ar policistiem un beidzot ar bomžiem uz ielas. Visā pasaulē tas tā ir, un Latvija nav nekāds izņēmums - neesam mēs šeit garīgas un svētas būtnes," teic uzņēmēja.

Viņa tāpat ir pārliecināta, ka Latvijas cilvēkos ļaunumu vairo arī pievēršanās melnajai maģijai. "Saistībā ar šaušanu kino es domāju arī, ka šeit ir kāds tā dēvēto melno garu vai pilnmēness iespaids un šis gadījums būtu jāskata arī no astroloģijas viedokļa. Tāpat nav nekāds noslēpums, ka Latvijā cilvēki buras un nodarbojas ar melno maģiju," atklāj Drāke.

Viņa pauž cerību, ka cilvēki ne vien Latvijā, bet visā pasaulē attapsies, ka no ļaunuma iespējams atbrīvoties tikai paša spēkiem. "Es tiešām šādus gadījumus uztveru kā zīmi un tiešām ceru, ka cilvēki un sabiedrība kopumā atjēgsies!" rezumē Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!