Foto: LETA

Turpinot tematisko rubriku, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki dalās ar savām "firmas", kā arī vienkārši iecienītāko ēdienu receptēm, tradicionālā latviešu ēdiena – ceptu zirņu ar speķi - recepti iesaka bijušais Latvijas ministru prezidents Indulis Emsis (attēlā).

"Man pret ēdienu nav nekādu specifisku prasību, un šai ziņā esmu ļoti tolerants, jo ēdu visu, kas neskrien prom no šķīvja.

Nesen viesojos Indijā, kur pārliecinājos, ka divas nedēļas varu arī ļoti labi iztikt vien ar veģetāro pārtiku, un nu zinu, ka arī tā var dzīvot un justies ļoti labi paēdis," sarunā ar DELFI Izklaide savus ēšanas paradumus atklāj Emsis.

"Ēdiens, kas man ir garšojis vienmēr, ir latviešu tradicionālie zirņi ar speķi, un tos arī var ļoti viegli un ātri sagatavot, ja kāds jāpabaro.

Pagatavošanas galvenais "āķis" ir zirņus laicīgi sagatavot cepšanai. Lai tie ātrāk izvārītos, tos vajag vismaz diennakti iepriekš iemērkt ūdenī.

Pēc tam tie jāizvāra mīksti, jāsacep žāvēta gaļiņa, kas sagriezta mazos kubiciņos, un tad viss kopā jāsajauc uz pannas un vēl mazliet jāpasilda," vienkāršo recepti skaidro ekspremjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!