Amerikāņu sarunu šovu dīva Opra Vinfrija žurnāla "Forbes" pētījumā atzīta par ietekmīgāko slavenību.
Pagājušajā gadā Vinfrija ieguva trešo vietu, kamēr ar pirmo pozīciju varēja lepoties pretrunīgi vērtētās filmas "Passion of the Christ" ("Kristus ciešanas") režisors Mels Gibsons.

Savukārt šogad otrajā vietā ierindojās golfa zvaigzne Taigers Vudss, bet Gibsons palika trešais.

Žurnāla "Forbes" saraksta veidošanā lielākā nozīme ir slavenību ieņēmumiem pēdējo 12 mēnešu laikā, taču tiek ņemti vērā arī popularitātes rādītāji, tai skaitā parādīšanās internetā, preses ziņās, stāsti, kas izpelnījušies vietu uz žurnālu vākiem, kā arī pieminēšana televīzijā un radio, informē "Forbes".

Vinfrija, kuras šovi katru nedēļu piesaista 30 miljonus amerikāņu pie televīzijas ekrāniem 112 pasaules valstīs, gada laikā ir nopelnījusi 225 miljonus dolāru (131 miljonu latu), tādējādi kļūstot par otro visvairāk pelnošo slavenību.

Gibsons, kurš guva papildu ienākumus no "Passion of the Christ" DVD ierakstu pārdošanas, kopumā gada laikā nopelnīja 185 miljonus dolāru (108 miljonus latu), kamēr Vudss no golfa un reklamēšanas darījumiem guva 87 dolārus (51 miljons latu) lielus ienākumus.

Dubultās triloģijas "Star Wars" ("Zvaigžņu kari") režisors un producents Džordžs Lukass "Forbes" ietekmīgāko slavenību sarakstā palika ceturtajā vietā, lai gan ieņēmumi pēdējos 12 mēnešos viņam bija vislielākie - 290 miljoni dolāru (169 miljoni latu).

Vēl starp desmit ietekmīgākajām slavenībām ir basketbola zvaigzne Šakils O'Nīls - piektajā vietā, atstājot aiz sevis režisoru un producentu Stīvenu Spīlbergu, aktieri Džoniju Depu, popzvaigznes Madonnu un Eltonu Džonu, kā arī aktieri Tomu Krūzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!