Foto: F64
Kā jau tas pēdējo gadu laikā ierasts, Līgo svētku neatņemamajām sastāvdaļām - vainagiem, ugunskuriem, alum un sieram - pievienojušies arī viedtālruņi, kuros tiek iemūžināti spilgtākie svinību kadri un steidzīgi parādīti plašākai publikai.

Ar saviem skaistākajiem, jautrākajiem vai citādi īpašākajiem Jāņu svinību kadriem sociālajos tīklos dalās daudzi, un starp viņiem ir arī sabiedrībā zināmas personas.

Šogad, spītējot nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, svētku svinības sākās jau nedēļas nogalē, kad tika atzīmēti īstie vasaras saulgrieži un piedzīvota gada īsākā nakts.

Par centrālo notikumu galvaspilsētā šajā laikā kļuva Mežaparkā notiekošais deju uzvedums Lec, saulīte!, kurā kā dejotājas piedalījās arī dziedātāja Olga Rajecka ar mīļoto vīrieti Ivo (abi attēlā) un Mikrofonu ierakstu vadītāja Elita Mīlgrāve.

Arī oficiālajā svinamajā vakarā - 23. jūnijā - gan Rīgā, gan citās pilsētās norisinājās dažādi koncerti un zaļumballes, un lielākā daļa šobrīd aktuālo pašmāju dziedātāju, kā jau tas māksliniekiem ierasts, šos svētkus pavadīja strādājot un izklaidējot citus.

Daži savus attēlus bija arī papildinājuši ar atklātiem tekstiem, piemēram, Guntars Račs pie sava Jāņu vakara foto bija atzinis, ka "feel like Slash", bet Viļa Krištopana atvase Nikola no sirds priecājās, ka šie viņai ir otrie Jāņi bez alkohola.

Ne visi saulgriežu laiku bija izvēlējušies pavadīt Latvijā - dziedātājs Lauris Reiniks devies uz Izraēlu, Roberto Meloni līksmo savā dzimtajā Sardīnijā, tāpat ceļojumā devusies Eva Ikstena-Strapcāne, kurai gan atrašanās svešumā neliedza tikt pie vainadziņa.

"Otro reizi mīļākos svētkus sanāk svinēt ārpus skaistākās saulgriežu valsts. Un atkal tie būs hindu tempļu ziedi, kas pārtaps vainagā," vīteroja Latvijas Televīzijas Kultūras ziņu vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!