Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska atsaukusies prestižā žurnāla "Vogue" aicinājumam pozēt izdevuma numuram un sniegt interviju. Fotoattēlus uzņēmusi slavenā amerikāņu fotogrāfe Annija Leibovica, un tie tapuši kara apstākļos Kijivā un ārpus tās.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un viņa kundze Olena pozējuši izdevumam"Vogue", jau izpelnoties daudzu sajūsmu sociālajos tīklos. Tiesa, netrūkst arī nievājoši komentāri, cilvēkiem vēstot, ka kara laikā jau nu gan neklātos gozēties uz glancētās preses vākiem.

Pat Zelenska dažus no attēliem ievietojusi savā "Instagram" kontā, rakstot: "Būt uz "Vogue" vāka ir daudzu veiksmīgu cilvēku sapnis un liels pagodinājums. Vienīgi es viņiem visiem novēlu, lai nokļūšana uz vāka nebūtu saistīta ar karu viņu valstī. Vēlos, lai jūs manā vietā šeit redzētu ikvienu ukraiņu sievieti. Viņas visas ir pelnījušas būt uz žurnālu vākiem! Ikviena no jums, manas mīļās ukrainietes, tagad ir mūsu valsts seja un vāks," pauda Ukrainas pirmā lēdija

Intervijā viņa atklāja, ka Krievijas agresīvais karš viņas dzimtenē tikai stiprinājis laulību ar vīru. Sarunā piedalījās arī prezidents, un abi apsprieda grūtos brīžus, kad kara dēļ abi neredz savus bērnus. Pirmā lēdija arī stāstīja par savu artavu cīņā pret okupantiem; viņa palīdz tautiešiem gan Ukrainā, gan ārzemēs, veido Garīgās veselības un psihosociālā atbalsta nacionālo programmu, lai atveseļotu psihi tiem, kuri cietuši no krievu zvērībām. "Pēc notikumiem Bučā mēs sapratām, ka šis ir karš, lai iznīcinātu mūs visus," par genocīda iezīmēm vēsta Zelenska.

Zelenska pozēja Annijai Leibovicai gan Ukrainas prezidenta birojā, gan kopā ar karavīriem, gan "Antonov" lidlaukā Hostomeļā. Pilna intervija būs lasāma žurnāla oktobra numurā.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!