Foto: DELFI

Par Latvijas seksīgāko grūtnieci jau iesauktā dizainere Kristīne Deimon (attēlā) otrā bērniņa gaidību laikā oficiāli izšķīrusi laulību ar bijušo vīru. Māksliniece izvēlējusies paturēt skanīgo Deimones uzvārdu, bet visādi citādi gatava jaunam sākumam.

"Lūk, kas ir laulība! Vienkāršs papīrītis! Lieka formalitāte! Attiecībām jābūt [balstītām] uz saticību, atbalstu, uzticību un uzticēšanos viens otram. Bet laulība ir tikai statuss... Kas divus cilvēkus kopā nenoturēs!" pārdomās dalījusies Deimon, publicējot Facebook profilā laulības šķiršanas apliecības foto.

Kā atklāj dokuments, dizaineres un Aleksandera Deimona jeb Deimon 2012. gada nogalē Tallinā noslēgtā laulība nav funkcionējusi pat trīs gadus. Deimon gan nebēdā. "Katrs nobeigums ir jauns sākums! Galvenais nekāpt uz grābekļa divreiz, kas man īpaši padodas," pārdomās dalījusies dizainere, atbildot tautiešiem, kas pie bildes jau sākuši publiski bēdāties.

Deimones izvēlei grūtniecības laikā beidzot oficiāli sakārtot attiecības ar nu jau bijušo vīru ir loģisks izskaidrojums.

Civillikuma 146.pants paredz, ka ja sievietei piedzimst mazulis, bet viņa oficiāli skaitās precējusies, par bērna tēvu automātiski tiek pieņemts sievietes oficiālais vīrs, neatkarīgi no tā, vai viņš ir vai nav īstais tēvs.

Ja bērniņš nāk pasaulē ātrāk kā 306 dienas pēc laulības oficiālas šķiršanas, par tēvu joprojām tiek uzskatīts bijušais vīrs.

Lai bērna dzimšanas reģistrā tiktu ierakstīts īstā tēva vārds, pirms mazulīša dzimšanas vai nu jāizšķiras ar bijušo un jāmij gredzenus ar gaidāmā lolojuma īsto tēvu, vai arī kopā ar abiem vīriešiem jādodas uz dzimtsarakstu nodaļu un jāiesniedz trīspusējs paternitātes atzīšanas iesniegums.

Tā kā Deimon gaidāmā mazulīša tētis nav Deimons, ir tikai likumsakarīgi, ka dizainere izvēlējusies visu sakārtot, lai iztiktu bez klapatām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!