Foto: F64

Pieaugot ienākumiem, palielinās arī tēriņi, tāpēc tikai retais ir apmierināts ar savu finansiālo situāciju un neplāno, kā palielināt sava maciņa biezumu. Ieteikumos, kā uzlabot labklājību, dalās uzņēmējs un tirdzniecības ķēdes Gerkens un partneri līdzīpašnieks Raimonds Gerkens (attēlā).

"Uzskatu, ka, lai panāktu labklājību, ir nevis jācenšas ietaupīt uz savu ikdienas tēriņu rēķina, bet tieši otrādi. Cilvēkiem biežāk vajadzētu izvēlēties otru ceļu - izdomāt, kā pelnīt vairāk, lai uzlabotu sadzīves apstākļus un ikdienas dzīvi," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro uzņēmējs.

"Nekad neesmu atbalstījis asas kustības un pārsteidzīgus lēmumus ne dzīvē, ne biznesā. Viss ir jādara lēnām un prātīgi, tāpēc, ja ir vēlēšanās pamest savu darbu un sākt savu biznesu, nedrīkst aiz sevis nodedzināt visus tiltus un paļauties tikai uz iesācēja veiksmi. Vienmēr jābūt atkāpšanās ceļam.

Lai atrastu nišu, kurā iespējams gūt panākumus, iesākumā vajag darboties vairākos virzienos. Tā, lēnām taustoties, atradīsies arī pareizais ceļš.

Kad savu biznesu uzsāku pats, man bija pat desmit līdz divpadsmit variantu, kurus izvēlēties, līdz sapratu, ka ienesīgākā un veiksmīgākā joma, kurā darboties, ir tirdzniecība," atklāj Gerkens.

Neraugoties uz finanšu krīzes ietekmi, Gerkens joprojām ir viens no veiksmīgākajiem Latvijas biznesmeņiem, tomēr ceļā uz turību piedzīvoti arī skarbi laiki.

"Krīze ir jūtama joprojām, tomēr atšķirībā no pagājušā gada, kad šķita, ka jau spīd skuju taka, tagad esam stabilizējušies un rāpjamies no aizas ārā. Raugos ar gaišu skatu nākotnē, un ceru, ka viss iecerētais izdosies.

Protams, sakarā ar to, ka esmu daudz ko savā dzīvē mēģinājis, ir piedzīvotas arī ievērojamas neveiksmes. Tās gan neesmu popularizējis, jo uzskatu, ka, ja iekrīti, tad vari nedaudz paraudāt, bet pēc tam ātri vien jāceļas kājās, lai noslaucītu asaras un, kā saka, tamborētu tālāk," nosmej uzņēmējs.

Gerkens stāsta, ka vissmagākos triecienus sagādājušas laupīšanas, un pēdējā reizē, kad miljonāra māju apciemoja garnadži, tie uzņēmējam sagādāja zaudējumus pusmiljona latu apmērā.

Taujāts, kādām lietām naudu žēlot nedrīkst, uzņēmējs pārliecinoši nosauc veselības uzturēšanu un dvēseles iepriecināšanu.

"Nauda noteikti nav jāžēlo savai veselībai, kā arī lietām, kas iepriecina dvēseli. Dzīve patiesībā ir vien īss mirklis, tāpēc nevajag žēlot līdzekļus iespējām, kas ļauj to baudīt. Nevajag sev atteikt, jo dzīvojam taču tikai vienreiz.

Priecājos, ka savos gados varu apgalvot, ka esmu sasniedzis visu, ko vēlos. Esmu guvis piepildījumu ne tikai sirdij, bet varu arī nodrošināt savas vēlmes pēc materiālām lietām, kas man ļauj dzīvot tā, kā vēlos.

Piemēram, mana lielākā kaislība ir makšķerēšana, un priecājos, ka varu ceļot pa visu pasauli, nodarbojoties ar šo hobiju. Esmu to darījis visu mūžu, daru joprojām un darīšu, kamēr vien varu pakustēties," apņēmīgi nosaka miljonārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!