Foto: Mango

Uzņēmējs Raimonds Gerkens (attēlā) novembra izskaņā par mata tiesu izsprucis no lielas naudas zaudēšanas Krājbankā, tāpēc aizvadītajā nedēļas nogalē, izdzirdot pirmās baumas par nākamās bankas iespējamo krīzi, steidzis izņemt no tās visus savus uzkrājumus.

"Padzirdējis baumas par iespējamo Swedbankas krīzi, izgrābu naudu no bankas tā, ka putekļi vien pa gaisu nogāja. Man tur bija daudz naudas, tā mērāma vairākos simtos tūkstošu," izklaides portālam Mango atklāj Gerkens.

Brīdī, kad parādījusies informācija par bankas nestabilitāti, uzņēmējs rīkojies spontāni, nemaz nemēģinot iedziļināties baumu ticamībā.

"Pat īsti nemēģināju iedziļināties tajā, vai baumas ir vai nav ticamas, ņemot vērā rūgto pieredzi ar Krājbanku. Arī tur vēl īsi pirms krīzes visas amatpersonas dievojās, ka nekādu problēmu neesot, bet kāds bija fināls? Visa tauta jau ir iebaidīta, tāpēc arī steidz izņemt naudu no bankas uzreiz, kā izdzird baumas," spriež uzņēmējs.

Novembra izskaņā viņš pats par mata tiesu paglābies no pamatīgas summas zaudēšanas krahu piedzīvojušajā Krājbankā. "Izņēmu savu naudu no Krājbankas burtiski pēdējā sekundē pēc pazīstama baņķiera brīdinājuma, ka situācija kļūst aizdomīga," atklāj Gerkens.

Visu šo darbību rezultātā uzņēmējs ticis pie kārtīgas skaidras naudas kaudzītes, taču spriež, ka mājās skaidru naudu turēt arī nebūtu droši, jo savulaik viņam jau nozagts seifs ar visu naudu.

"Tagad, kad satraukums norimis, esmu sapratis, ka norvēģu un zviedru bankām tomēr var uzticēties. Laikam likšu naudu turpat Swedbankā atpakaļ - bankā turēt tomēr drošāk, nekā mājās," uzskata Gerkens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!