Foto: DELFI

Sabiedrisko un privāto attiecību speciāliste Ieva Adamss (attēlā) ir sievišķīga, mākslinieciska un jutekliska būtne, tādēļ arī viņas pieeja ēdiena gatavošanai ir gana erotiska un viņa iesaka, kā pagatavot maltīti, kurš rosinātu iekāri un kaisli.

"Godīgi sakot, man ēst gatavot iemācīja vīrs. Nevienam pirms tam tas nebija izdevies," DELFI Izklaidei stāsta Adamss.

"Mīdijas jau izsenis atzītas par labu afrodīziju. Droši vien tam par iemeslu ir vizuālā iedarbība, bet jūras produkti jau paši par sevi bieži vien tiek uzskatīti par kaisli veicinošiem. Man pašai patīk mīdijas baltvīnā. Šī recepte nav sarežģīta un pagatavošana neaizņems daudz laika," iesaka Adamss.

Lai pagatavotu mīdijas baltvīnā, nepieciešamas svaigas mīdijas, baltvīns, trīs šalotes sīpoli, viena ķiploka daiviņa, sāls, pipari, kā arī timiāna un rozmarīna zariņi.

"Vispirms jāpārbauda, vai visas mīdijas ir dzīvas - tās, kuras nav atvērušās, droši izmantojam, savukārt tās, kuras atvērušās, paklauvējam nedaudz pret galdu un atstājam uz piecām līdz septiņām minūtēm, lai aizveras ciet.

Mīdijas, kurām čaulas neaizveras, metam laukā - mēs taču nevēlamies, lai mīļotajam pēc tam ir nelaba dūša. Izmantojamas ir tikai tās mīdijas, kuru čauliņas ir cieši aizvērušās.

Kamēr mīdijas atstātas, lai aizveras čaulas, mēs ņemam dziļāku cepamtrauku ar biezu dibenu, kurā izkausējam sviestu. Sviestā apcepjam smalki sagrieztas šalotes, līdz tās kļūst viegli zeltainas, tad pievienojam sasmalcinātu ķiploka daiviņu un turpinām visu cept uz lēnas uguns aptuveni minūti. Turpinājumā bagātīgi pievienojam timiāna un rozmarīna zariņus, sāli un piparus - pēc izjūtām," pamāca Ieva.

"Tālāk maisījumam pievienojam baltvīnu. Pievienojam tik vīna, cik vēl palicis - ja ņem vērā to, ka pudele tika atkorķēta jau gatavošanas sākumā. Ideālajā variantā vajadzētu būt, ka pudelē palikušas vismaz divas trešdaļas vīna.

Turpinājumā pieberam klāt mīdijas, uzliekam vāku un vārām aptuveni piecas minūtes - līdz mīdijas ir atvērušās," uzbudinošas maltītes noslēpumu atklāj Adamss un dod arī padomu, kā pagatavoto ēdienu baudīt.

"Beigās var ēst tikai tās mīdijas, kuras atvērušās. Jāēd, protams, ar rokām, kas ir gana erotiski. Baltvīna sulā mērcējam franču bageti un ēdam kopā ar mīdijām. Jāpiebilst, ka receptē ietilpst divas vīna pudeles, ja pēc tam ēdiens tiek baudīts kopā ar mīļoto cilvēku," piebilst Ieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!