Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules bagātākais cilvēks, uzņēmējs un vizionārs Īlons Masks patiesībā ir desmit bērnu tēvs – pagājušā gada novembrī pasaulē nākuši viņa un viņa padotās dvīņi, ziņo medijs "Business Insider".

Pagājušā gada nogalē miljardieris Īlons Masks kļuvis par tēvu vēl vienam dvīņu pārim – mazuļus pasaulē laidusi 36 gadus vecā Švona Zilisa, kura ir augsta ranga darbiniece Maska dibinātajā neirotehnoloģiju uzņēmumā "Neuralink".

Abi zēni piedzimuši mirkli pirms pasaulē nāca Maska bijušās draudzenes Graimsas abu kopīgais bērns, kuru iznēsāja surogātmāte. Tādējādi Masks nu ir kopskaitā desmit bērnu tētis.

Fakts, ka Masks ir Zilisas bērnu tēvs, noskaidrojās tikai maijā, kad abi vecāki vērsušies Teksasas štata tiesā ar lūgumu mainīt dvīņu vārdus. "Business Insider" raksta, ka vecāki vēlas viņiem Maska uzvārdu un Zilisas uzvārdu kā daļu no viņu otrā vārda. Tiesnesis viņu lūgumu apmierināja, taču joprojām nav zināms, kāds tad ir dvīnīšu vārds un uzvārds.

Masks un bērnu māte medijiem komentāru nav snieguši.

Pats uzņēmējs ar Zilisu nav kopā romantiskās attiecības. Maska draudzene jau kādu laiku ir jaunā aktrise Nataša Baseta, ar kuru viņš sagāja kopā pēc šķiršanās no kanādiešu dziedātājas Graimsas.

Maska bērnu pulkā jau ir viens dvīņu zēnu pāris un arī trīnīši. Dvīņi nu jau ir pilngadīgi, turklāt viens no viņiem nesen Augstākajā tiesā Santamonikā, ASV, lūdza atļauju mainīt dzimuma identitāti un vēlējās pilnībā atteikties no bioloģiskā tēva uzvārda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!