Foto: DELFI

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) nesen šķīrusies trešo reizi – beigusies viņas laulība ar trešo vīru un jaunākā bērna tēvu, ārstu Ivo Tēraudu. Neraugoties uz to, Čakša pieļauj, ka savā dzīvē varētu apprecēties arī ceturto reizi, ministre atklājusi intervijā šīs nedēļas žurnālā "Ieva".

Čakša ar otolaringologu Ivo Tēraudu apprecējās 2018. gada 6. janvārī, jau būdama stāvoklī ar trešo mazuli. Abi salaulājās klusā ceremonijā Liepupes baznīcā, un Čakša – tobrīd veselības ministre – bija pirmā Latvijas valdības pārstāve, kas, esot amatā, devās dzemdību atvaļinājumā. Mazulis piedzima tā paša gada 21. janvārī.

Kā skaidro Čakša, laulību līdz beigām novedis tas, ka abi ir dažādi cilvēki ar atšķirīgiem attīstības tempiem. "Vieni ar kaut ko samierinās, bet citi nesamierinās. Līdzīgi kā darbā, arī dzīvē man ir svarīgi, ka kopā nonākam līdz konkrētam rezultātam. Dodu laiku, bet, ja nekas neuzlabojas, nesamierinos. Man ir svarīgi, lai otrs cilvēks grib ar mani kopā iet uz priekšu. Mana vēlme nepārtraukti attīstīties droši vien ienes savas notis arī attiecībās un nav viegla tiem, kas man līdzās," skaidro Čakša.

Viņa min, ka dzīvē ir situācijas, kad "jāspēj pastāvēt par sevi" un jāpieņem lēmums par šķiršanos. Savā deputātes darbā viņa daudz redzējusi sievietes, kuras nespēj aiziet no atkarīgām attiecībām. Iemesli, šķirot pirmo laulību, bijuši pavisam citi nekā pēdējā laulībā.

Tomēr ar piecgadīgās meitiņas tēvu Čakšai ir labas attiecības. Ministre "Ievai" stāsta: "Ja par šķiršanos vispār var teikt ko labu, tad šajā šķiršanās reizē mums abiem ir izdevies saglabāt labas attiecības, jo mums ir kopējs mērķis – audzināt meitu. Lai arī dokumentos esam šķīrušies, viņas dēļ ļoti daudz esam kopā [..] Tētis ar Annu ļoti bieži tiekas un katru dienu sazvanās – meitas aprūpes ritms un režīms nav mainījies," intervijā saka ministre.

Šķiroties viņa izgājusi cauri visām fāzēm – dusmām, vainas sajūtai, pieņemšanai. Uz jautājumu, vai pati varētu apprecēties arī ceturto reizi, Čakša ir tieša: "Apzinos, ka tas būtu liels izaicinājums, bet – protams! Es sevi galīgi neesmu izrakstījusi no dzīves!"

Anda Čakša ir trīs bērnu māmiņa – vecākais dēls jau pieaudzis, vidējais mācās 9. klasē, bet viņas un Tērauda meitai ir pieci gadi.

Pilna intervija ar Čakšu lasāma 8. februāra žurnālā "Ieva" vai vēlāk portālā "Santa.lv"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!