Iespējams, ka Jorkas hercogiene Sāra Fērgusone savu vecāko meitu Beatrisi sūtīs mācīties uz Šveici. Tādā gadījumā Beatrise kļūs par pirmo karaliskās ģimenes locekli, kas izglītību iegūs ārzemēs, piektdien ziņoja laikraksts "The Sun".
Lielbritānijas karaliene Elizabete II atļāvusi savai 11 gadus vecajai mazmeitai apmeklēt Eglonas koledžu Vilāras ciemā, netālu no Ženēvas. Mācību maksa skolā ir 20 000 sterliņu mārciņu (18 600 latu) gadā.

Lai garantētu princeses drošību, viņai līdzi dosies karaliskās apsardzes miesassargs, kura uzturēšanās Šveicē izmaksās vairāk nekā 150 000 mārciņu (141 600 latu) gadā.

Beatrise mācības Šveicē sāks nākamā gada septembrī un dzīvos kopā ar citiem skolēniem. Mācības koledžā notiek angļu un franču valodā.

Jorkas herocogienes bijušais vīrs princis Endrjū vēloties, lai arī jaunākā meita, princese Jūdžīnija, kura patlaban ir desmit gadu veca, pēc diviem gadiem arī dotos uz šo Šveices skolu.

"The Sun" raksta, ka hercogiene vēl galīgo lēmumu nav pieņēmusi un reģistrējusi savas meitas arī divās skolās Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!