Foto: AFI
Savulaik skandalozajam žurnālistam, tagad radio SWH ētera balsij un producentam Jurim Milleram (attēlā) jaunais gads sācies interesanti - gada pirmajās dienās viņš traumējis aci un tagad zilumu slēpj aiz saulesbrillēm.

Uz jautājumu, vai par sasito aci atbildība atkal jāuzņemas mūziķim Andrim Kivičam, kurš pirms vairākiem gadiem iekaustīja toreiz dzeltenajos medijos strādājošo žurnālistu, Millers sāk skaļi smieties un tūlīt noraida šāda iespēju.

Atgādinām, ka pirms vairākiem gadiem Vakara Ziņās tika publicētas Andra Kiviča tā laika draudzenes Danas Dombrovskas kailfoto. Jaunā sieviete laikā, kad tika veidota publikācija, bija māmiņas cerībās, un grupas Z–Scars līderis Kivičs ieradās redakcijā, lai izskaidrotos ar toreizējo žurnāla galveno redaktoru Milleru.  Sarunas laikā nesavaldīgais mūziķis sāka plosīties pa redakciju un vicināt dūres,  Milleram nodarot miesas bojājumus.

Šoreiz gan pie Millera zilās acs nav vainojams Kivičs, kurš gadu mijā viesojās Latvijā un redzēts vētraini ballējamies, bet gan ledusskapis.

"Pusaizmidzis piegāju pie ledusskapja, lai paņemtu pienu, taču, verot vaļā ledusskapja durvis, ar tām iebelzu sev pa aci," notikušo atceras Millers, kuram rīts sākas tikai vienos dienā, kad tiek ieturētas brokastis.

"Redz, ko nozīmē, ja pieceļos agrāk par desmitiem - rezultātā zila acs. Labi, ka biju pie ledusskapja, jo turpat atradās ledus, ko turēju pie cietušās acs aptuveni 20 minūtes."

Atguvies no belziena pa aci, vīrietis tomēr turpinājis savus ikrīta ieradumus un  izņēmis no ledusskapja arī pienu. "Nevaru dienu sākt bez melnās kafijas ar pienu. Man nepieciešama viegla putu kārtiņa virs melnās kafijas. Laika gaitā esmu atklājis arī savas rīta kafijas pagatavošanas recepti no svaigi maltām kafijas pupiņām."

Šobrīd gan pa Rīgas ielām, gan uz darbu radio SWH studijā Millers dodas ar saulesbrillēm. Viņš gan noraida iespēju, ka aiz brillēm slēpj zilo aci. "Visu cauru gadu staigāju ar saulesbrillēm, jo ziemā acis apžilbina sniegs."

Jau tuvākajā laikā producents gatavojas lidot uz siltajām zemēm. "Parasti lielākos ceļojumos braucu divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Aizvadītajā gadā izpalika rudens ceļojums, jo bija doktorantūras studijas, kā arī darbs. Tagad ir brīvāks, tāpēc šis būs kā rudens plānotais atpūtas brauciens," skaidro Millers, kurš ceļojumā dodas gan, lai atpūstos, gan arī, lai uzrakstītu referātu, ar ko viņam jau janvāra beigās būs jāuzstājas zinātniskā konferencē.

"Manā mūžā tas būs pirmo reizi, kad kā doktorantūras students piedalīšos ar savu lasījumu zinātniskā konferencē," lepojas vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!