Foto: Privātais arhīvs

Jaunievēlētais Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs ir visnotaļ aktīvs sociālo tīklu, sevišķi "Twitter" lietotājs. Ja tviterī politiķim ir ļoti cienījams sekotāju skaits – 86 tūkstoši, tad "Instagram" platformā viņa ievietotās bildītes vēro pavisam maz cilvēku, tikai 5000. Tomēr tieši šajā vietnē viņš vairāk ļāvis ieskatīties tajā, kā pats uztver pasauli.

Edgars Rinkēvičs ir politiķis, kurš lieliski spēj sabalansēt politiskos un cilvēciskos vēstījumus. Dažkārt Rinkēvičs ļāvis ieskatīties savās "vientuļnieka" aktivitātēs. Viņam ir arī selfiji, taču ļoti dozēti.


Gandrīz vienmēr viņa privātos kadrus pavada kāds humora pilns teikums. 2019. gadā viņš publiskojis ļoti lakonisku saraksti ar kādu pilsoni. "Kāds ir jūsu plāns?" "Mans plāns ir strādāt!"
Foto: Privātais arhīvs

Jaunajam prezidentam svešas nav arī fiziskas aktivitātes, visbiežāk gar jūru. Viņš zina, kas tas velosipēds tāds ir. Tiesa, biežāk gan redzams pastaigās ar kājām.


Drīz tas vairs nebūs iespējams, bet vēl ne tik sen Rinkēvičs mēdzis ieturēt brokastis putnēnu sabiedrībā. Putnus viņš sauc par saviem draugiem. Priekšvēlēšanu laikā, barojot mazputniņu, ārlietu ministrs rakstīja: "Darbs ar vēlētāju..."


Šeit "rīta apspriede pie kafijas tases":


Bet kādās citās brokastīs, mielojoties ar kruasānu, Rinkēvičs teica viedu prātulu: "Lai jums maltīte vienmēr lielāka par paša svaru!"


Jaunievēlētais prezidents mīl dzīvniekus, tostarp viņš pamana arī diskriminācijas aspektus. Lūk, lidojumā uz Stokholmu Rinkēviča sirds bija apdalītā pusē:


Savukārt biedējošākus zvērus viņš salīdzina ar politiku: tu ēd, un tevi apēd:


Pavei, kāds izskatās "dusmīgs vēlētājs":


Kā vēsta prezidents, 1. martā viņš atzīmē "īso matu svētkus" jeb kadrs tikko no friziera:


Īpaša vieta prezidenta sirdī ir Jūrmalai un jūrai, to viņš apmeklē jebkuros laikapstākļos, arī vētras laikā. Bet gājputnu kāsī viņš saredz nekārtības, un šad tad ar Rinkēviču "runā kaijas":


Skaista saruna par māju tematiku pirms četriem gadiem Rinkēvičam izvērsās ar politiķi Arti Pabriku, kurš apvaicājās, vai Rinkēvičam ir savs personīgais rotaļu laukums. "Visi jau nevar rotaļāties Ādažos," skanēja atbilde kolēģim.


Rinkēvičs ir acīgs uz detaļām. Uz atkritumu tvertnes noliktas dāmu kurpītes jaunais prezidents raksturo ar vārdiem "tā paiet pasaules godība":


Prezidents publiskojis arī dažas bildes no savas bērnības. Viņa mamma Biruta un tētis Anatolijs jau ir mūžībā, amatpersonas deklarācijā Rinkēvičs norādījis tikai māsu Inesi. Prezidents bērnībā:


Dāvana no Baibas Bražes. Šis kaķis esot viņa paša līdzinieks; Rinkēviča mīļmantiņa jau deviņus gadus.


Nav mazsvarīgi, ka jaunais prezidents ļoti labprāt pasmejas pats par sevi, taču nekad par citiem. Šī karikatūra viņu pašu sajūsminājusi.


Jaunievēlētais prezidents vēl apmēram mēnesi pildīs ārlietu ministra pienākumus. Viņa inaugurācija plānota 8. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!