Foto: Privātais ahīvs
Veselīga dzīvesveida un sporta popularizētāji Juta un Gints Valdmaņi iemantojuši atapzīstamību ne tikai ar savām fitnesa gaitām, bet arī tuvu un tālu zemju ceļojumiem, kas tiek dokumentēti sociālajos tīklos un priecē pāra plašo atbalstītāju pulku. Šopavasar Valdmaņi devušies izzināt skaisto Jordāniju.

Jutai ir vairāk nekā 70 tūkstoši "Instagram" sekotāju, savukārt viņas vīram – vairāk nekā 66 tūkstoši atbalstītāju. Abu Valdmaņu foto blogi ir krāsu, emociju, pasakainu skatu un ainiņu pārbagāti, un arī ceļojums uz Jordāniju tapis iemūžināts skaistos foto.

Valdmaņi savas gaitas dokumentē arī "Instagram" īsajos video stāstiņos, kas atklāj, ka pāris paviesojies ne tikai populārākajos tūrisma objektos, bet arī iepazinis vietējo ļaužu kolorītu, kultūru un garšu daudzveidību.

Pāra publiskotie foto ierasti tiek papildināti arī ar skaidrojošiem un izglītojošiem aprakstiem. Tā, piemēram, uz abiem iespaidu atstājusi izdaudzināta vēsturiskā pilsēta Petra. Kā atklājusi Juta, viņu šajā vietā pārņēmušas sirreālas sajūtas.

Tāpat arī Jutu sajūsminājusi un pārsteigusi Jordānijas ļaužu draudzīgā, siltā izturēšanās.

"Mazliet citāda musulmaņu zeme. Jau iepriekš biju bijusi citās musulmaņu zemēs, kur likumi ir ļoti stingri, tāpēc tikai loģiski likās, ka arī Jordānija tāda būs. Bet, atbraucot uz šejieni, ieraudzīju pilnīgi citu ainu. Musulmaņi draudzējas ar kristiešiem, apsveic viens otru svētkos un iet ciemos. Vietējās jordānieties ģērbjas skaistos tradicionālajos tērpos un drīkst nēsāt arī atsedzošāku apģērbu. Jordānieši mīl tūristus, ko paši arī atklāti saka un priecājas par katru atbraucēju. Ļoti sirsnīga un jauka tauta," sajūtās dalījusies Juta.

View this post on Instagram

Made new friends 🐪 🐫 😍 #jordan #wadirum #petra

A post shared by Juta Valdmane (@jutavaldmane) on Mar 28, 2019 at 3:23am PDT

View this post on Instagram

Get your temple in order. . 🕌⛩ . . . #jordan #travel #irbid #jerash

A post shared by Gints Valdmanis. ⚓️ (@gintsvaldmanis) on Mar 27, 2019 at 1:05am PDT

View this post on Instagram

Mazliet citāda musulmaņu zeme. Jau iepriekš biju bijusi citās musulmaņu zemēs, kur likumi ir ļoti stingri, tāpēc tikai loģiski likās, ka arī Jordānija tāda būs. Bet atbraucot uz šejieni ieraudzīju pilnīgi citu ainu. Musulmaņi draudzējas ar kristiešiem, apsveic viens otru svētkos un iet ciemos. Vietējās jordānieties ģērbjas skaistos tradicionālajos tērpos un drīkst nēsāt arī atsedzošāku apģērbu. Jordāņi mīl tūristus, ko paši arī atklāti saka un priecājas par katru atbraucēju. Ļoti sirsnīga un jauka tauta. Pati zeme ir ļoti, ļoti skaista. Sākot ar elpu aizraujošiem skatiem Wadi Rum tuksnesī, skaistajiem kalniem, un beidzot ar sirreālo pilsētu Petru. Pēc AAE, Turcijas un Ēģiptes apciemošanas, pilnīgi noteikti varu teikt- Jordānija pozitīvo sajūtu ziņā pārsit pušu visas šīs zemes. ❤️ Jutos gaidīta ciemos, nejutu vajadzību bēgt no suvenīru tirgotājiem (izņemot Petras beduīnus) un jutos ļoti drošā vidē 🙏 #jordanyougotmyheart

A post shared by Juta Valdmane (@jutavaldmane) on Mar 29, 2019 at 1:54am PDT

View this post on Instagram

Dead sea time 🌊

A post shared by Juta Valdmane (@jutavaldmane) on Mar 27, 2019 at 6:49am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!