Foto: LETA
Politiskais konsultants un sabiedrisko attiecību eksperts Jurģis Liepnieks (attēlā) publiski atzinis, ka viņš, Līgo svētku laikā atpūšoties Amsterdamā, ne tikai smēķējis marihuānu, bet arī ēdis halucinogēnās sēnes.

Jau vasaras sākumā Liepnieks sabiedrības uzmanību izpelnījās, savā Twitter mikrobloga vietnē aktīvi iestājoties par marihuānas legalizāciju Latvijā. Vēl maija vidū viņš atklāja, ka "zāli" neesot pīpējis piecpadsmit gadus, bet, Līgo svētku laikā ciemojoties Amsterdamā, viņš izmēģinājis ne tikai šo apreibinošo vielu.

Uz visu marihuānas cienītāju meku Nīderlandē politiskais konsultants devies neilgi pirms Jāņiem un Amsterdamā tos atzīmējis šai valstij tradicionālā veidā, paralēli savā Twitter profilā vairāku dienu garumā sniedzot visai detalizētu savu piedzīvojumu aprakstu.

Savu atpūtu Amsterdamā Liepnieks sācis ar "čupa-čups" konfekti ar citrona garšu un zāles piejaukumu, šim našķim sekojis viens vidēji stipras zāles kāsītis un alus, bet vēlāk jau vēl vairāki kāsīši.

"Lēnām sāku justies idiotiski pacilāts un laimīgs. Ķiķinu. Vēl viens alus. Viss ir smieklīgi. Kājas jocīgi smagas. Sāp kakls no asā dūma. Varētu arī pagulēt," izjūtās pēc marihuānas smēķēšanas dalījies Liepnieks, kā arī noslēpumaini atklājis, ka "mīlas lietas zāle ietekmē visnotaļ pozitīvi".

Pēc zāles smēķēšanas Liepnieks jau teoretizē par hašiša pamēģināšanu, bet baidās "saforsēt", tāpēc atzīst, ka raudzīsies pēc apstākļiem un kompānijas, kādu sastaps vakarā, bet vēlākie ieraksti liecina, ka izmēģināts ne tikai hašišs, bet arī halucigēnās sēnes.

"Manas sēnes sāka iedarboties, kad mēs lukturu rajonā sēdējām vietā, kas atgādināja Venēcijas kopiju Lasvegasā. Kanāls, laivas, gulbīši... Vai nu tās sēnes, vai hašišs, vai kompānija, vai viss kopā, ej nu tagad pasaki, bet bija tik labi, ka neticas, ka tas vispār iespējams," raksta Liepnieks.

"Vakarā, kad visus biju laimīgi aizvadījis līdz viesnīcai, nolēmu, paņemšu kādu sēnīti uz nakti, sapņiem un tml. Nedariet tā. Sēnes paradīja savu psihodēlisko dabu. Sapņoju ļoti intensīvi, bet kāda liela apziņas daļa bija pat ļoti nomodā un vēroja to visu no malas. Vispār jocīgi un uz robežas ar nepatīkamo un bailīgo. Tiem, kas grib gulēt un sapņot, jameklē tomēr opijs. Par laimi ap pieciem no rīta sēņu iedarbība beidzās, piecēlos, izdzēru alu, paguvu vēl mazliet normāli pagulēt," sajūtās pēc sēņu lietošanas dalījies sabiedrisko attiecību speciālists.

Savu piedzīvojumu aprakstu Liepnieks noslēdz 26 .jūnija vēlā vakarā, paziņojot, ka "katram zāles pīpētajam vairāk jabaidās no alkoholisma nekā no heroīna", kā arī vairākas reizes uzsverot, ka turpinās savu cīņu par marihuānas legalizāciju dzimtenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!