Foto: LETA

Uzņēmēja Linda Abu Meri (attēlā) uzskata, ka Rīgas satiksme savā attieksmē pret sabiedriskā transporta izmantotājiem gājusi par tālu. Uzņēmēja spriež, ka tas, kā kontrolieri izturas pret bērniem, kuri vienkārši brauc uz skolu, jau klasificējams kā noziegums.

"Manai meitai pēc tikšanās ar Rīgas satiksmes kontrolieri ir bail braukt uz skolu ar sabiedrisko transportu. Lieta tāda, ka kontrolieris brīdī, kad meita uzrādīja skolēna apliecību, paziņoja, ka viņa to ir nozagusi, jo bildē izskatoties jaunāka nekā dzīvē.

Kad meita centās pierādīt, ka ir skolniece, kas brauc uz skolu, uzrādot skolas somas saturu - mācību grāmatas, kontrolieris paziņoja, ka arī grāmatas ir zagtas," DELFI Izklaidei kontroliera rīcību atklāj Abu Meri.

Par laimi, šis notikums beidzies labi, un uzņēmējas meita nonākusi skolā, taču Abu Meri zina stāstīt, ka ne visiem bērniem brauciens uz skolu beidzas veiksmīgi. Ja vēl pusaudži māk pastāvēt par sevi, paši mazākie ir pavisam neaizsargāti.

"No paziņām esmu dzirdējusi stāstus par to, kā  kontrolieri izsēdina desmit gadus vecus bērnus ceļā uz skolu. Mazs bērns viens pats tiek izsēdināts nezināmā pieturā, ziemas aukstumā. Tiek kavēta skola. Tas ir noziegums," uzskata Abu Meri.

Viņa ir neizpratnē par šīs Rīgas satiksmes kontrolieru nežēlības iemesliem, jo ikvienam taču skaidrs, ka bērns, kurš rīta agrumā ar skolas somu mugurā brauc sabiedriskajā transportā, ir skolnieks, kurš dodas mācīties.

"Rīgā visiem bērniem līdz 18 gadiem, kuri mācās skolā, ir bezmaksas braukšana. Par kādu ētiku mēs varam runāt, ja bērnu, kurš dodas uz skolu, izliek salā uz ielas? Varu tikai iedomāties, kādā panikā ir desmitgadīgs bērns, kurš, braucot mācīties, mājās nejauši aizmirsis savu e-talonu, bet pretī nāk kontrolieris.

Prasīt ētiku no Rīgas satiksmes kontrolieriem ir neiespējami! Bērns, braucot sabiedriskajā transportā, var nonākt depresijā, jo viņš nespēj sevi pasargāt. Varbūt kaut kur Rīgā eksistē arī saprotoši kontrolieri, bet man nav iznācis ar tādiem satikties," šausminās sieviete.

Viņa iesaka bērniem un viņu vecākiem šādos gadījumos neklusēt. "Tas, ko es mācu saviem bērniem un varu ieteikt arī citiem vecākiem, kuru bērni uz skolu brauc ar sabiedrisko transportu - lai bērni, ja rodas domstarpības ar kontrolieriem, nebaidās saukt policiju.

Policija tiks galā ar kontrolieru aizdomām par to, ka apliecības un somas ir zagtas un bērni - bezbiļetnieki," bērnus un vecākus pamāca Abu Meri. Viņa uzskata, ka vecākiem jārunā ar bērniem par kontrolieriem kā par vēl kādu problēmu, ar ko jāmāca tikt galā.

"Rīgas satiksmes psiholoģija nav pareiza. Šķiet, ka cilvēki tiek pieņemti darbā pēc principa  - ja cilvēks nekur citur nav spējīgs sevi izpaust, lai rāda savas spējas uz maziem bērniem," skarba savā vērtējumā ir Abu Meri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!