Pazīstamā TV raidījumu vadītāja Maija Silova (attēlā) iekļuvusi to pasaules slaveno cilvēku sarakstā, kam bijis tas gods viesoties luksusa klases šampaniešu Dom Perignon un Moët&Chandon namiem piederošajās greznajās rezidencēs Francijā, kurās nokļūt iespējams, tikai saņemot personisku ielūgumu.

"Biju dzirdējusi, ka elitārajā slēgtā tipa rezidencē Chateau de Saran ir viesojušās tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Leonardo di Kaprio, Lenijs Kravics, Skārleta Johansone, Čarlīze Terona un daudzi citi šovbiznesa, politikas un kultūras elites pārstāvji.

Vēsturiskajā griezumā Moët&Chandon īpašumus apmeklējis Napoleons, Karaliene Viktorija, Krievijas cars Aleksandrs II, bet mūsdienās nupat Anglijas karaliene Elizabete II rīkoja greznu pikniku par godu savai jubilejai," par viņai izrādīto godu portālu DELFI Izklaide informē Maija.

Viņa atklāj, ka Chateau de Saran rezidencē ir 12 luksusa klases istabiņas, kuras netiek aizslēgtas, jo nejaušu viesu tur nemēdz būt. Par katru no ciemiņiem šī īpašuma pārvaldniekiem ir nopietns dosjē.

"Man bija iespēja apskatīt iespaidīgos Moët vīnu pagrabus, kuri sniedzas 28 kilometru garumā, un to daļu, kura tiek turēta aiz atslēgas un parasti apmeklētājiem nav pieejama, jo tajā tiek uzglabāta iespaidīga Moët Grand Vintage šampaniešu kolekcija.

Man tika pasniegta šī zelta atslēdziņa no vārtiem, aiz kuriem slēpjas zīmola senākie šampanieši. Piemēram, redzēju senāko vintage šampanieti - 1892. gada Grand Vintage Reserve, kas tika uzskatīts par XIX gadsimta vienu no izcilākajiem vintage šampaniešiem līdzās tādiem gadiem kā 1884. un 1874.," neaizmirstamajos iespaidos dalās Maija.

Uzturēšanās ekskluzīvajā Chateau de Saran izvērtās par vasarīgu piedzīvojumu, kura laikā Maija pilnībā izbaudīja izsmalcināto rezidences atmosfēru un šampaniešu baudīšanas tradīcijas.

Pulksten astoņos vakarā aicinātie viesi tikās uz krāšņās terases, lai iemalkotu aperitīvu - šampanieti Moët&Chandon Ice Imperial, kas tiek īpaši pasniegts ar ledu un piparmētru lapiņu vai laima miziņu. Maija atzīst, ka viņai uzreiz nākusi prātā Franču Rivjēras romantika un vasarīgā brīze, turklāt šāds garšu salikums ir perfekts, lai atvēsinātu prātu un ķermeni.

Vēlāk vakariņu laikā Maija tika iepazīstināta ar franču tradīciju pie katra ēdiena pieskaņot individuālu šampanieti, kas padara pilnīgu ēdiena garšu.

Pēc krāšņajām vakariņām un sarunām ar nama vadītāju un zīmola vēstnieci Helēnu Feltīnu, Maija tika pavadīta uz viesu istabu, kur turpinājās vakara sarunas, viesi spēlēja biljardu un baudīja šampanieti, iejūtoties XVIII gadsimta atmosfērā, un vēlāk devās naksnīgā pastaigā pa greznā īpašuma parku.

Vakara noslēgumā, rezidences pārvaldniece ar smaidu piebilda, ka Maijai piešķirtajos apartamentos pavisam nesen bija nakšņojis pats Leonardo di Kaprio.

Nākamajā rītā Maija devās apskatīt arī slaveno klosteri Hautvillers, kurā mūks doms Pjērs Perinjons radīja savu izcilo šampanieti. Klostera parkā Maija ar interesi nodevās piknikam īstenā francūžiem raksturīgā elegances manierē.

"Viesojos arī Moët piederošajā namā Trianon, kura skaistajā franču stila dārzā notika Skārletas Johansones foto sesija. Šeit ēdamzālē President tika ieturētas Dom Perignon pusdienas.

Pirms daudziem gadsimtiem šajā vietā mēdza ieturēt vakariņas Napoleons un Rihards Vāgners, bet šodien rezidencē tiek uzņemti prominenti viesi un slavenības no dažādām pasaules valstīm," stāsta Maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!