Foto: F64

Populārais LNT laika ziņu moderators, dažādu šovu vadītājs un jauniešu elks Māris Grigalis (attēlā) skolas laiku obligāto literatūru atceras nelabprāt, taču ar prieku lasa nopietnas un aizraujošas mūsdienu grāmatas.

"Es izvēlos grāmatas, kurās ir tāda nopietnāka pieeja lietām. Man pašam ļoti patīk rakstnieks Dens Brauns. Rekomendēju viņa grāmatu Maldu zona. Tā ir viena no manām mīļākajām grāmatā. Otra šī autora grāmata, kas mani ļoti uzrunāja, ir Eņģeļi un dēmoni," sarunā ar DELFI Izklaide savu iecienīto literatūru atklāj Grigalis.

No grāmatām viņš ļoti iecienījis arī izcilu cilvēku biogrāfijas, un viena no izcilākajām šāda veida grāmatām, pēc Grigaļa domām, ir Ilzes Kļaviņas apkopojums par Latvijas Nacionālā teātra aktieri - Kārlis Sebris. Pats. Tajā atmiņās par aktieri dalās viņa teātra kolēģi un tuvinieki.

"Viņš mani piesaistīja kā personība, interesants cilvēks, kas bijis uz skatuves. Grāmata ir ļoti izdevusies," par Sebra biogrāfiju priecājas populārais TV darbonis.

Kā ļoti interesantu un saistošu lasāmvielu, kas liks padomāt, Grigalis iesaka grāmatu 2012. gads. Visi maiju pareģojumi. Seno maiju horoskopi. Pirms un pēc, kurā atklāti seno maiju civilizācijas galvenie noslēpumi, kas īpaši aktuāli arī mūsdienās, 2012. gada sakarā.

"Interesanti palasīt to, kā kas ir noticis un kāpēc vispār tas 2012. gads. Vai es pats tam visam ticu? Īsti nezinu, bet ir interesanti," par grāmatu spriež Grigalis.

Populārajam LNT darbonim tagad patīkot šo to palasīt, taču skolas laika obligāto literatūru viņš atceras nelabprāt. "No tās man tā īsti nekas nepatika - neatceros, ka kaut ko no skolā lasītā būtu īpaši izbaudījis," atzīstas Grigalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!