Foto: F64

Tematiskās rubrikas ietvaros, kur sabiedrībā zināmi cilvēki atklāj savu iecienītāko ēdienu receptes, populārais un skatītāju iemīļotais televīzijas raidījumu vadītājs Māris Grigalis (attēlā) iesaka, kā pagatavot īstas latviešu pusdienas.

"Viens no maniem mīļākajiem ēdieniem ir vārīti kartupeļi ar maltās gaļas mērci. Tas, kā jāvāra kartupeļi, ir skaidrs visiem, bet, ja tos pēc izvārīšanas vēl apcep, tad ēdiena garša kļūst vēl labāka," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Grigalis.                                   

"Lai pagatavotu maltās gaļas mērci, jānopērk svaiga maltā gaļa. Tad liekam to uz pannas, piegriežam smalki sakapātu sīpoliņus un apcepam tā, lai gaļa un sīpoli kļūst zeltaini brūni.

Tad klāt jāpielej nedaudz ūdens, lai iegūtu buljonu. Tam visam jāļauj nedaudz pavārīties un pēc tam klāt jāpieliek vēl nedaudz krējuma un miltu, lai iegūtu mērces konsistenci. Tad to visu smuki samaisām, un, kad tas izdarīts, mērcīte ir gatava," skaidro televīzijas raidījumu vadītājs.

"Pēc tam ir laiks atcerēties par vārītajiem apceptajiem kartupeļiem, ko liekam uz šķīvja un pārlejam ar maltās gaļas mērci. Tad jāpaņem lociņi, ko vislabāk plūkt turpat piemājas dārziņā, smalki tos jāsagriež un jāsajauc ar krējumu un sāli.

Rezultātā mums ir gatavi eleganti salātiņi, ko pievienot kartupeļiem. Tos uzliekam vienā šķīvja stūrītī un tad ar mīlestību liekam katru gardo pusdienu kumosu mutē," nosaka Grigalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!