Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins (attēlā) ne pārāk bieži runā angļu valodā, taču, kad to dara, pievērš sabiedrības uzmanību. Arī viņa pēdējā runa izdevusies tāda, lai ārvalstu mediji ironizētu par viņa specifiski krievisko akcentu.

Kremļa mājaslapā publicēts video, kurā vadonis vēršas pie Starptautiskā izstāžu biroja 153. Ģenerālās asamblejas delegātiem World Expo 2020 sakarā, taču cieņas vietā Putins vairāk tik izsmiets.

"Šī runa šķiet visai dīvaina, ņemot vērā to, ka Krievijas līderi mēs esam pieraduši redzēt, rūpīgi kultivējot savu īstā vīrieša tēlu," raksta izdevums The Huffington Post un uzstāšanos sauc par "neveiklu".

Arī Foreign Policy atzīmē, ka agrāk Putinam runāt angliski izdevies labāk un brīvāk, un atgādina, ka pirmo reizi publiski Putins angļu valodā runāja 2007. gadā, prezentējot faktu, ka 2014. gada ziemas olimpiāde notiks Sočos.

Savukārt The Atlantic apskatnieks Putina runā ir pat saskatījis "slēptu kaiti". "Stahanovieša cienīgas pūles, ko Putins pieliek, lai kustinātu savus žokļu muskuļus patskaņu izrunāšanai, kreisās rokas kratīšana, kamēr labā ir nekustīga, vispārējs diskomforts mums liek domāt par kādu nopietnu šī cilvēka slimību," analizē žurnālists.

The Atlantic arī atgādina par kādu astoņus gadus vecu rakstu, kurā izvirzīta "intriģējoša hipotēze" par to, ka Putins pārdzīvojis dzemdību traumu vai pat insultu, vēl būdams mātes vēderā.

Saskaņā ar šo hipotēzi cīņa ar šo defektu palīdzējusi attīstīt gribasspēku, kļūt fiziski spēcīgam un izveidot savu mačo imidžu, kas pēdējos gados viņam tiek piedēvēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!