Foto: Vida Press
Angļu biznesa magnāts, kompānijas "Virgin Group" dibinātājs Ričards Brensons ir viens no ietekmīgākajiem uzņēmējiem pasaulē. Turklāt tikpat labi, cik biznesā, viņam veicies arī privātājā dzīvē.

70 gadus vecais Ričards Brensons atkal liek par sevi runāt – britu miljardieris svētdien devās savā pirmajā kosmosa lidojumā, kura laikā vairākas minūtes pavadīja bezsvara stāvoklī, bet pēc tam atgriezās uz Zemes. Brensona nolūks ir, izmantojot "Virgin Galactic", piedāvāt iespēju par samaksu doties kosmosā. Pēc Brensona lidojuma paredzēti vēl divi izmēģinājuma lidojumi, bet regulārus komerciālus lidojumus plānots sākt nākamgad. Plānus par došanos kosmosā intensīvi kaļ vēl divi citi bagātnieki – Īlons Masks un Džefs Bezoss, šie visi ir planētas turīgākie vīri.

Lai gan zināms, ka aiz katra varena vīrieša stāv spēcīga sieviete, ne visiem miljardieriem izveidojusies parauga cienīga privātā dzīve. Brensonam tā tāda ir – jau 45 gadus viņš ir kopā ar Džoanu, kuru iemīlēja no pirmā acu uzmetiena.

Džoanas un Ričarda mīlasstāsts ved uz tālo 1976. gadu, kad Brensons vēl bija precējies ar pirmo sievu Kristenu Tomassi. Ar Kristenu viņš apprecējās 1972. gadā, laulība šķirta 1979. gadā. Savu īsto mīļoto sievieti uzņēmējs ieraudzīja paša izveidotajā "Virgin Records" mūzikas studijā, kur Džoana – jauna gaišmate – bija sekretāre un cienāja priekšnieku ar tēju. Savā blogā Brensons vēlāk rakstīja: "Es parasti 30 sekunžu laikā izveidoju viedokli par nule sastaptu cilvēku, un Džoana iekrita manā sirdī uzreiz. Viņa nelīdzinājās nevienai līdz šim sastaptajai sievietei."

Ilgus gadus dzīvojot neprecēti, viņi oficiāli salaulājas tikai 1989. gadā Britu Virdžīnu salās, kas arī kļuva par viņu mājvietu. Pāra pirmais mazulis – meitenīte vārdā Klēra – piedzima 1979. gadā, taču bērns nodzīvoja tikai četras dienas. 1981. gadā pasaulē nāca Hollija, un 1985. gadā Džoana laida pasaulē dēlu Semu.

Laulībā Brensons allaž bijis ļoti romantisks. Reiz, dodoties kādā lidojumā, viņš pacelšanās laikā lūdza lidmašīnu apturēt, lai atgrieztos un vēlreiz atvadītos no sievas. Bet par savu veiksmīgo privāto dzīvi Brensons saka šādi: "Mums ir paveicies, viss bijis ļoti romantiski. Mums ir brīnišķīgi bērni, kas palīdz stiprināt attiecības. Mums ir arī burvīgi draugi. Mēs ar sievu ļoti uzticamies viens otram, un nekad viens otru neslāpējam."

Piemēru saticīgai laulībai Brensons, visticamāk, guvis no saviem vecākiem, jo Eva Brensona bija kopā ar savu vīru Tedu līdz pat viņa nāvei 2011. gadā. Brensoni apprecējās 1949. gadā un izaudzināja trīs bērnus. Šā gada janvārī Brensons sociālajos tīklos sirsnīgi pieminēja savu māti, kuras dzīvību dzēsa Covid-19 infekcija; kundze bija 96 gadus veca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!