Foto: Mango

Sestdien Rīgā AB dambī notika atvadas no režisora, mūziķa Kristapa Streiča, kurš bojā gāja 2. oktobrī, avarējot deltaplānam. Režisoru izvadīt pēdējā gaitā bija ieradušies tik daudz cilvēku, ka atvadu sniegbaltajā teltī visiem nepietika vietas.

Atbalstīt ģimeni grūtajā brīdī un teikt ardievas bija ieradušies draugi un paziņas no mākslas un šovbiznesa aprindām - grupa Putnu balle, Mārtiņš Freimanis, Marija Bērziņa, Ella, Aisha, Baiba Sipeniece, Dukuru ģimene, Igo, Uldis Rudaks, Normunds Jakušonoks un daudzi, daudzi citi.

Lielākā daļa šovbiznesa pārstāvji ieradās saulesbriļļu aizsegā, lai slēptu savas sāpes par drauga zaudēšanu. Vien Mārtiņš Freimanis neslēpa acis, bet gan vairakkārt pārmērīgu emociju dēļ atstāja telti, lai ārā Daugavas malā morāli saņemtos.

Atvadu ceremonijas laikā Kristapa draugi - Igo, Miks Dukurs, Putnu balle, Mārtiņš Freimanis - atskaņoja dziesmas par debesīm, aiziešanu, eņģeļiem un mīlestību, kas nekad nebeidzas.

"Vēlos jebkuram no klātesošajiem atgādināt Kristapa izteikto atziņu, lai tā kļūst par piemēru ikvienam - "tev ir jābūt tik krutam, lai pasaule nāktu pie tevis, nevis tu pie pasaules". Kristap, šodien visa pasaule ir tev pie kājām," citējot pašu Streiču, no aizgājēja atvadījās Valters Frīdenbergs.

Mācītāja pavadībā saņemot ceļamaizi tēvreizes formā, Kristaps policijas eskorta pavadībā devās savā pēdējā braucienā cauri Rīgai uz Meža kapiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!