Foto: AP/Scanpix
Pasaulē slavenā rokmūziķa Ozija Osborna sievai Šaronai (abi kopā attēlā) amputētas abas krūtis, jo sieviete baidījusies, ka tās varētu skart ļaundabīgs audzējs.

Kā vēsta ārvalstu mediji, mūziķa dzīvesbiedre pirms tam tikusi informēta, ka ir liela iespējamība, ka vienā vai abās krūtīs attīstīsies onkoloģiska saslimšana: viņai atklāts īpašs gēns, kas paaugstina vēža risku.

"Kad ārsti mani informēja par lielu iespēju saslimt ar piena dziedzeru vēzi, izlēmu, ka varbūtība nedarbojas manā labā. Es jau reiz pārcietu vēzi, un doma par to, ka slimības un smagās ārstēšanās šausmas var atkārtoties, šķita neizturama," atzina mūziķa sieva un menedžere.

"Tāpēc piekritu abpusējai preventīvai mastektomijai. Man šīs lēmums nebija radikāls, jo doma radās pati no sevis. Nevēlos nodzīvot sev vēl atvēlēto laiku, mokoties ar smagām domām par iespējamu slimību. Es gribu iepriecināt tuviniekus un būt laba vecmāmiņa savai mazmeitiņai Pērlai," apsvērumos ar žurnālistiem dalījās Osborna.

Presē izskanējis, ka tieši Šaronas mīļotā mazmeita Pērla, kura šā gada aprīlī piedzima viņas dēla Džeka Osborna un Lizas Stellijas ģimenē, pamudinājusi vecmāmiņu uz radikālo soli, bet pati mastektomijas operācija ilgusi 13 stundas.

Jau agrāk 60 gadus vecā televīzijas raidījumu vadītāja uzvarējusi resnās zarnas vēzi, kas tika diagnosticēts 2002. gadā. Turklāt ārstu minētā izdzīvošanas prognoze toreiz bija zemāka par 40 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!