Lielbritānijas troņmantnieks Velsas princis Čārlzs un viņa draudzene Kamila Pārkere-Boulza nolēmuši salaulāties, ceturtdien pavēstīja prinča oficiālās rezidences pārstāvji.
Lielbritānijas karalienes Elizabetes II paziņojumā teikts, ka laulību ceremonija notiks 8.aprīlī, lai gan iepriekš telekanāls "Sky News" vēstīja, ka notikums tiek plānots 6.aprīlī karaliskās ģimenes mītnē Vindzoras pilī netālu no Londonas.

56 gadus vecais Čārlzs nereti bija redzams sabiedrībā kopā ar 57 gadus veco Pārkeri-Boulzu arī vēl pirms laulības šķiršanas ar princesi Diānu 1996.gadā - gadu pirms viņās traģiskās bojāejas autoavārijā Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Runas par pāra attiecībām nerima jau vairākus gadu desmitus, un to laulības izjukšanā vainoja arī Diāna.

Čārlzs un Pārkere-Boulza pirmo reizi sastapās 1970.gadā polo sacīkstēs Vindzorā un turpināja attiecības arī pēc Čārlza laulībām ar Diānu. Karaliskā pāra laulībā piedzima divi dēli - prinči Viljams un Harijs.

Čārlza māte karaliene Elizabete II un viņas vīrs princis Filips ceturtdien pavēstīja, ka viņi par sava dēla un Pārkeres-Boulzas lēmumu jūtoties ļoti laimīgi.

"Edinburgas hercogs un es esam ļoti laimīgi, ka Velsas princis un Pārkeres-Boulzas kundze salaulāsies," teikts Bekingemas pils izplatītā karalienes paziņojumā.

Diānai tika oficiāli piešķirts Velsas princeses tituls.

Pēc tam, kad tronī kāps princis Čārlzs, Pārkerei-Boulzai tiks piešķirts princeses konsortes, nevis karalienes tituls, pavēstīja Čārlza rezidences pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!