Foto: F64

Žurnālists Kārlis Streips (attēlā) atklāj, ka viņa atlaišana no Latvijas Televīzijas un raidījuma Skats no malas likvidēšana maciņā robu neradīs, bet žurnālists gatavs jauniem, interesantiem darba piedāvājumiem.

"Man ir žēl par to, kas pašlaik notiek ar LTV1. Politiķiem tur tagad ir absolūta rožu dobe, jo nav vairs atlicis neviens raidījums, kurā tiem uzdod asus jautājumus. Labākie žurnālisti un TV raidījumu vadītāji no turienes ir padzīti," sarunā ar portālu Mango savu viedokli par telekanāla rīcību, viņu atlaižot, atklāj Streips.

Finansiālā ziņā atlaišana no darba LTV1 Streipa dzīvē neko daudz nemainīs, jo diskusiju raidījums Skats no malas nebūt nav bijis galvenais viņa ienākumu avots.

"Tie nebija nekādi lielie ienākumi. Patiesībā manus galvenos ienākumus sastāda tulkošana. Strādāju arī par pasniedzēju Latvijas Universitātē, kā arī vadu raidījumu Latvijas Radio," savu darbu sarakstu atklāj Streips.

Pagaidām pazīstamais žurnālists vēl neesot saņēmis darba piedāvājumus no citām televīzijām, taču, ja piedāvājums radīsies, viņš noteikti apsvērs iespēju vadīt raidījumu arī citā telekanālā. Viņš gatavs turpināt sadarbību ar LTV1, bet ar zināmiem nosacījumiem.

"Ja Latvijas Televīzija atzīs savu kļūdu, Skats no malas atgriezīsies," savu nostāju atklāj atlaistais žurnālists.

Savas domas attiecībā uz Zaļo un zemnieku savienību, kuru viņš tiešajā ēterā nodēvēja par "maukām", ar šāda vārdu izvēli raksturojot partijas lielo atkarību no Ventspils mēra Aivara Lemberga, žurnālists nav mainījis.

"Jā, es jau esmu atvainojies Zaļo un zemnieku savienībai, ja kāds bija apvainojies par šo konkrēto vārdu. Bet es joprojām palieku pie sava tajā ziņā, ka uzskatu, ka šī partija ir slimīgi atkarīga no viena mazpilsētas mēra," pie sava uzskata turas Streips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!