Foto: LETA

Pašmāju žurnālists, pasniedzējs un tulkotājs Kārlis Streips (attēlā), kurš atklāti paudis savu netradicionālo seksuālo orientāciju un ir aktīvs seksuālo minoritāšu aizstāvis, aizvadītajā nedēļā sociālajos tīklos nācis klajā ar paziņojumu, ka labprāt nākamvasar apprecētos ar savu mīļoto vīrieti.

"Ceru, ka līdz nākamās vasaras sākumam Ilinoisas štatā tiks legalizētas geju un lesbiešu laulības. Ja tā - braukšu ar savu puisi uz Čikāgu un viņu apprecēšu," 26. jūnijā ziņoja Streips.

Aizvadītajā nedēļā tika atcelts likums, kurš liedz viendzimuma laulības Kalifornijas štatā, kā rezultātā šobrīd ASV ir 13 štati, kuros geju un lesbiešu laulības ir oficiāli atļautas.

Kā vēsta ārzemju mediji, seksuālo minoritāšu aktīvisti cer, ka tuvākās piecgades laikā šāda veida laulības būs legālas visā ASV teritorijā.

Šāds lēmums ļoti sajūsminājis Streipu, kurš visas nedēļas garumā pauda milzīgu prieku, ka beidzot kaut kas sāk mainīties.

Savukārt savā pēdējā Facebook ierakstā, kurā Streips pauž lielu sajūsmu par Čigākas geju praidu, viņš seksuālo minoritāšu nīdējus sūta piecas mājas tālāk.

"Ja jums nepatīk geji un lesbietes 5000 gadus veca nomadu teksta dēļ, ko sauc par Bībeli, vai tādēļ, ka paši esat apjukuši par savu seksualitāti, tieciet (lamu vārds ar f) sev pāri, apsēdieties, aizverieties un saprotiet, ka mēs vairs nedzīvojam XIV gadsimtā. Paldies!" savos izteikumos skarbs bijis Streips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!