Foto: F64

Internetā nonācis video materiāls, kurā apkopotas Rīgas mēra Nila Ušakova (attēlā) un dažādu urlu jeb gopņiku subkultūras pārstāvju fotogrāfijas, bet video materiāls ilustrēts ar dziesmu no krievu jauniešu vidū iecienītās filmas Бумер.

Video ar nosaukumu krievu valodā "Šoks! Nils Ušakovs izrādās gopņiks!" interneta lietotāju vidū guvis plašu atsaucību, un pie tā pievienotie komentāri liecina, ka vairums šāda video tapšanu uzskata par gaumīgu joku, kas atspoguļo Ušakova "patieso seju".

Kā zināms, Nils Ušakovs ir visjaunākais mērs pilsētas vēsturē, kā arī pirmais krievu tautības mērs jauno laiku vēsturē, un viņš jau vairakkārt izpelnījies sabiedrības nopēlumu par Krievijas interešu iespējamo lobēšanu.

Lai gan Ušakovs ar savu darbību šīs aizdomas par pārlieku izpatikšanu Krievijas politiķiem vai ekonomiskajiem grupējumiem nav apstiprinājis, viņa dalība maija sākumā notikušajās Uzvaras dienas svinībās pie Uzvara pieminekļa Pārdaugavā atkal radījusi jaunu neapmierinātu viedokļu vētru.

Parakstā zem video materiāla norādīts, ka šie fotoattēli ņemti no Eģika Ļimončika privātā arhīva.

Mango atgādina, ka Eduards Ļimonovs (īstajā uzvārdā Savenko) ir bēdīgi slavenās Krievijas Nacionālboļševiku partijas līderis, kuru pirms četriem gadiem Maskavā piekāva pie tiesas nama, kur viņš ar domubiedriem piedalījās protestā pret Tieslietu ministrijas lēmumu atteikt šīs partijas reģistrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!