Foto: LETA

Latvijā populārais spēkavīrs un bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs (attēlā) 11. decembrī pēc Prāta vētras koncerta afterpārtija izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, un avārijā cietušās kravas automašīnas šoferis ir pārliecināts, ka sportists bijis alkohola reibumā.

11. decembrī ap pulksten 6 no rīta Ščerbatihs ar savu Volkswagen Touareg markas apvidus auto atgriezies no grupas Prāta vētra afterpārtija, bet uz Ganību dambja viņa vadītais spēkrats no pretējās joslas, šķērsojot četras braukšanas joslas, ietriecies kravas automašīnā.

"Kad no automašīnas izkāpa vadītājs, es uzreiz atpazinu mūsu slaveno olimpieti Ščerbatiha kungu. Viņš bija ļoti apdullis un saķēris galvu. Kā mēs mēdzam teikt, viņš planēja," raidījumam Tautas balss stāstījis avārijā iesaistītās automašīnas vadītājs, tālbraucējs Aivars no Nākotnes ciema.

Viņu izbrīnījis arī tas, ka bijušais deputāts pēc negadījuma nav painteresējies par cietušās mašīnas vadītāja veselības stāvokli, bet gan nekavējoties iedevis viņam savu mobilā telefona aparātu, kurā kāda nepazīstama balss šoferim lūgusi nesaukt policiju.

Aivars gan šim lūgumam nav paklausījis - notikuma vietā ieradusies ceļu policija un Ščerbatiham veikta alkohola pārbaude, bet pēc tam uzrakstītajā protokolā bijušais Saeimas deputāts atzīts par vainīgu avārijas izraisīšanā, tomēr alkohola pārbaude bijusi negatīva un liecina, ka spēkavīrs nav bijis dzēris, lai gan cietušā spēkrata vadītājs ir pārliecināts par pretējo.

Pats Ščerbatihs raidījumam Tautas balss noliedzis, ka bijis dzērumā, bet taisnojies, ka viņš tik agrā rīta stundā bijis ļoti noguris, tādēļ nav bijis "ļoti uzmanīgs". "Biščiņ bija tāds atslābināts stāvoklis, kad es nenoturēju stūri un iebraucu citā joslā," savu versiju par notikušo atklājis spēkavīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!