Foto: LETA

Mūziķis Ainars Mielavs ar vaļsirdīgām sarunām piedalījies šovmeņa Jāņa Krīvēna populārajā "YouTube" šovā "Pāļa bazars".

Krīvēna raidījumā, kas paredz alkohola lietošanu virzienā no vājākiem uz stiprākiem dzērieniem, pusotras stundas garumā uz jautājumiem atbildēja tautā mīlētais skatuves mākslinieks Ainars Mielavs.

Atbildējis uz virkni vaicājumu saistībā ar profesionālo dzīvi, politiskajiem uzskatiem un uzveikto depresiju, Mielavs citstarp atklāja arīdzan iepazīšanās stāstu ar savu sievu Lieni, kuru viņš raidījumā mīļi dēvē par Lienīti.

Liene ir mūziķa otrā sieva, abi ir kopā jau aptuveni 16 gadu, no kuriem 15 gadus laulībā. Uz Krīvēna interesi, kāpēc tieši Liene, un kāpēc Mielavs pameta savu iepriekšējo ģimeni, kurā auga divi bērni, mākslinieks arī vaļsirdīgi atbildēja.

"Sava cilvēka" meklējumi Mielavu vienmēr nodarbinājuši, tomēr savu pirmo laulību ar Ivetu viņš sauc par neapdomīgu jaunības soli. Viņš ļoti mīl savus vecākos bērnus (Mārtiņš Mielavs ir uzņēmējs izklaides industrijā, meita Marta ir modes dizainere – red.), taču šī savienība izira 2004. gadā. Abi bija veidotāji mūzikas veikalam "Upe" Vecrīgā; pēc šķiršanās bizness tika sadalīts laulāto starpā.

Ticēdams mīlestībai, īstā mīla pie Mielava atnākusi pēkšņi un itin sadzīviskā situācijā, "Pāļa bazarā" atklāj mūziķis. Savu Lieni Slišāni viņš ieraudzījis pirms 16 gadiem kanālā TV5, kur viņa strādājusi un pamanījusies izteikt komplimentu ciemos atnākušajam Mielavam.

"Man ļoti patīk jūsu dziesmas, patīk jūsu domas," teikusi Liene. Pie komplimentiem nepieradušajam māksliniekam šī meitene aizķērusies prātā. "Tā pat nebija mīlestība pirmajā brīdī, bet es domāju: kas tā par drosmīgu meiteni?"

Nākamreiz abi satikušies TV5 jaungada raidījuma ierakstā, kur Liene bijusi režisora asistente. "Tad es paskatījos uz viņu kā uz sievieti. Tik skaista meitene," raidījumā atklāj Mielavs.

Tad sekojis gājiens uz kino. Kā izrādījās, uz zīmīgu filmu, jo tā vēstījusi par līdzīgu savienību, proti, kad vīrietis ir krietni vecāks par sievieti. Apmeklētā filma bijusi Sofijas Kopolas režisētā "Pazudis tulkojumā" ar Skārletu Johansoni un Bilu Meriju galvenajās lomās. "Tā bija superliktenīga filma," par savas nākamās sievas atrašanu teic dziedātājs. Protams, seansā notikusi arī bučošanās.

Liene ir 20 gadus jaunāka par 59 gadus veco Ainaru, taču viņš gadu starpību nejūt, jo starp abiem ir spēcīga garīga saikne. "Es ļoti stipri ticēju laimīgai mīlestībai," par veiksmīgo un saticīgo laulību ar Lieni nu jau 15 gadu garumā saka Mielavs.

Pilnu "Pāļa bazars" epizodi ar Ainaru Mielavu var noskatītie šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!