Foto: F64

Savulaik populārās Liepājas rokgrupas Līvi ģitārista Ainara Virgas (attēlā) dzīvē šobrīd iestājies radošais panīkums, bet par cilvēka niecību dabas varenības priekšā viņam aizdomāties licis vulkāna izvirdums Īslandē.

"Lai gan vulkāna izvirdums un tā sekas mani tieši neskāra, es tomēr aizdomājos par to tīri no cilvēciskā aspekta - daudziem šīs dabas katastrofas dēļ radās problēmas, bet neviens nevienam neko nespēs kompensēt," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Virga, kuru gan Īslandē notikušais īpaši biedējis neesot.

"Es nebaidījos par to, ka Latviju varētu kaut kā skart izvirduma sekas, lai gan nekad jau nevar zināt, kas un kā notiek, jo nekāds dabas pētnieks es neesmu,"atzīst mūziķis.

Ainars atklāj, ka šobrīd viņa dzīvē un muzikālajā darbībā esot "klusuma brīdis" - lai gan pavasaris esot Virgas mīļākais gadalaiks, šobrīd nekas jauns un iespaidīgs nenotiekot un arī idejas neraisoties.

Virga, kurš Līvu ziedu laikos un arī vēlāk sabiedrības uzmanību daudzkārt izpelnījies ar vētrainu uzdzīvi, šobrīd esot kļuvis daudz mierīgāks un apreibinošas vielas no savas ikdienas izslēdzis.

"Jā, es nedzeru un sen neesmu neko lietojis. Manā dzīvē ir sācies atturības periods un absolūta skaidrība, par ko es ļoti priecājos un ar ko lepojos," atklāj mūziķis, savukārt uz lūgumu precizēt, cik tad ilgs jau ir šis atturības laiks, skaidro, ka viņš tādas atskaites neveic, bet vienkārši izbauda šo jauno dzīvi.

Tā kā bijis laiks, kad Virga atradies gandrīz nepārtrauktā reibuma stāvoklī, likumsakarīgas ir bažas, ka šis dzīvesveids ir atstājis savu ietekmi uz mūziķa veselību, bet bijušais "līvs" pārliecinājies, ka ar viņa veselību viss esot vislabākajā kārtībā.

"Gāju pie dažādiem dziedniekiem, un viņi man pateica, ka ar mani viss ir kārtībā. Kad nodevu analīzes, uzzināju, ka tās ir labākas nekā manas grupas 20 gadus vecajam basistam. Tas ir paradoksāli, vai ne? Laikam man ir ļoti stiprs organisms vai arī esmu dzimis laimes krekliņā," par labo pašsajūtu priecājas 46 gadus vecais mūziķis.

Neraugoties uz radošo panīkumu, Virga tomēr ar gandarījumu atzīst, ka par sava pēdējā laika triumfu uzskata paša komponētās dziesmas Krāsaini sapņi kļūšanu par LNT talantu šova O!Kartes akadēmija tituldziesmu, bet šonedēļ talantu šovu pametušais "talants" Kristaps Čimbars radiostacijām nodevis savu pirmo singlu - Virgas un Guntara Rača deviņdesmitajos gados radīto dziesmu Lai notiek viss, ko Mango piedāvā noklausīties saviem lasītājiem.

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/KRISTAPS_CIMBARS_Lai notiek viss.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!