Foto: DELFI

Ikgadējai gripas epidēmijai strauji uzņemot savus apgriezienus, arvien aktuālāki kļūst dažādi padomi, kā stiprināt savu veselību, lai no nepatīkamās un bīstamās kaites izvairītos. Šai sakarā jaunā dziedātāja Antra Stafecka (attēlā) atklāj savas metodes imunitātes uzlabošanai.

"Uzskatu, ka visas slimības un veselības problēmas rodas galvā, tādēļ pirmais noteikums, lai baciļi neķertos klāt, ir domu spēks. Es pati domas par slimošanu nelaižu sev pat tuvumā, un viss, paldies Dievam, ir kārtībā.

Ar gripu neesmu slimojusi kopš bērnības, tāpēc varu droši teikt, ka šāda sevis noskaņošana uz pareizā viļņa atmaksājas. Piemēram, līdz šodienai pat nezināju, ka tāda gripas epidēmija vispār ir sākusies," sarunā ar DELFI Izklaide atzīst Stafecka.

"Lai stiprinātu imunitāti, reizi gadā iesaku izdzert komplekso vitamīnu kursu, kas sniegs organismam papildus rezerves, jo pa auksto ziemu tās nereti tiek izsmeltas.

Ļoti laba metode gan veselības profilaksei, gan jau sākušās slimošanas ārstēšanai ir arī karstie upeņu un aveņu dzērieni. Tos vienmēr gatavoju no omes vārītajiem ievārījumiem, nevis veikalos tirgotajiem mākslīgajiem džemiem.

Ievārījumu parasti apleju ar karstu ūdeni, un izdzeru ne tikai suliņu, bet arī visus biezumus. Pēc pāris šādiem dzērieniem un mierīgas pagulēšanas sākusies slimība nākamajā rītā parasti jau ir kā ar roku atņemta, un arī ikdienā dzēriens ļoti uzlabo veselību un kopējo pašsajūtu," iesaka dziedātāja.

"Savukārt ar medu gan iesaku uzmanīties, jo no savas pieredzes varu apgalvot, ka, lietojot to pārmērīgi, ļaunuma būs vairāk nekā labuma. Savulaik to pārēdos tik ļoti, ka šobrīd man pat no vienas karotes vienkārši aizpampst kakls.

Tāpat iesaku arī nepārforsēt ar sintētiskajām zālēm, jo dabiskie līdzekļi imunitātes stiprināšanai ir krietni efektīvāki un organismam draudzīgāki," aicina Stafecka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!